Як не розгубитись серед пачок в супермаркеті: на що звернути увагу, щоб обрати якісну каву

Читать на русском
Автор
28750
Розповідаємо, як обрати якісну каву
Розповідаємо, як обрати якісну каву. Фото blog.coffeeok.com.ua

Дуже легко купити сміття в пачці

Ми розповідали про поширені помилки у приготуванні кави. Одна з них — купівля неякісного зерна і меленого продукту.

Розповідаємо про кілька неочевидних правил, які допоможуть обрати якісну каву. Про них розповіли на Ukr.Media. Адже хорошу каву потрібно не лише правильно заварювати, але й вміти обирати. Є декілька речей, на які варто звернути увагу.

Дата обсмаження

Свіжість кавових зерен впливає на смак напою. Найкраще заварювати каву через 7-21 день після обсмаження. Загалом найкращий смак зберігається 3 місяці після обсмажування зерна.

Ступінь обсмажування

Це впливає на відтінок смаку кави. Спробуйте різні варіанти, щоб знайти свій улюблений. Також є рекомендації до того, на кшталт того, що якщо ви варите джезву чи еспресо, краще взяти темніше обсмажування, для фільтрових методів — світліше.

Сорт і обробка

Спосіб обробки впливає на смак. Є два методи — натуральна і водна. Вони визначають спосіб, яким кавове зерно звільнили від м’якоті. За натуральної обробки ягоди, які зібрали з кавового дерева, сушать на сонці, а тоді звільняють зерно. Водна або мита кава з потоком води звільняється від пульпи в системі, що складається з водяних млинків та стоків.

Не купуйте каву з ароматизаторами. Нечесні виробники приховують так неякісний продукт.

Куштуйте різні варіанти і так вам вдасться знайти свою улюблену каву та спосіб заварювання. Також ми розповідали, чим арабіка відрізняється від робусти.