Гороховий суп із бабусиного записника вийде як у дитинстві

Читать на русском
Автор
43789
Цей супчик вийде навіть у кулінара-початківця. Новина оновлена 19 листопада 2023, 12:59
Цей супчик вийде навіть у кулінара-початківця.. Фото 24 канал

Спробуйте — і згадайте дитинство з цією стравою

І улюблений борщ, і різноманітні супи ми готуємо на кухні практично щодня. І якщо хочеться згадати дитинство, пропонуємо це зробити разом з гороховим супом за бабусиним рецептом.

Разом із Shuba приготуємо саме такий суп. Зауважте, що в часі приготування не враховано замочування гороху на 10 годин, тому варто подбати про це з вечора.

Як приготувати гороховий суп

Інгредієнти на 2,5-3 літри води:

  • горох — 600 г;
  • свинячі реберця копчені — 600 г;
  • цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • картопля — 150 г;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • масло вершкове — 20 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку

Додатково:

  • сухарі, зелень — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Замочений горох залийте 1 л води, поставте на вогонь і варіть 3 хвилини після закипання. Після цього злийте воду, налийте 1 літр чистої води та варіть на середньому вогні 3 хвилини. Знову злийте воду, додайте 2,5 літри чистої води, поставте на вогонь.
  2. Почистьте та наріжте всі овочі.
  3. Наріжте реберця, відправте до гороху і доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть протягом години. Після дістаньте реберця і відокремте м’ясо від кісток.
  4. Вершкове масло розтопіть на сковороді та обсмажте нарізану цибулю. Через 2-3 хвилини додайте нарізану моркву і смажте протягом 3 хвилин.
  5. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте нарізану цибулю 2-3 хвилини. Додайте нарізану моркву, смажте 3 хвилини. Зажарку відправте в суп разом із нарізаною картоплею.
  6. Туди ж додайте спеції, лавровий лист. Через кілька хвилин додайте м’ясо, доведіть до кипіння та готуйте на слабкому вогні до розварювання картоплі.
  7. Заберіть лаврове листя, вимкніть вогонь.

Готовий гороховий суп подавайте із зеленню, сухариками або грінками за рецептом "Телеграфа". Смачного.