Перевірте себе: відомо, чи треба насправді мити мандарини

Читать на русском
Автор
3258
Правила зберігання мандаринів
Правила зберігання мандаринів. Фото pexels.com

Цитрусові треба зберігати правильно

Ми розповідали, чим відрізняється арабіка від робусти. Тепер ділимось порадами, які стосують зберігання мандаринів.

Поки триває сезон смачних і дешевих цитрусових, купувати їх — гарна нагода. Та при неправильному зберіганні фрукти швидко псуються.

Є спосіб зберегти їх так, щоб фрукти кілька тижнів залишалися свіжими і привабливими. На Ukr.Media розповіли, як це зробити.

Як зберегти мандарини надовго свіжими

Найпростіший спосіб — холодильник. Але, якщо не дотриматися кількох правил, в ньому вони не збережуться надовго. Загалом, найкраще фруктам для зберігання підходять льох або підвал. Це забезпечить оптимальну температуру у +6 градусів, що трохи тепліше, ніж звичайна температура у холодильнику, та гарну вологість.

Але не у всіх, хто любить мандарини, є можливість покласти їх у льох. При кімнатній температурі цитруси швидко псуються, тому холодильник залишається найприйнятнішим варіантом.

Як правильно зберігати мандарини в холодильнику

Найвища температура і вологість у холодильнику зберігається у відділенні для овочів і фруктів, тому краще класти мандарини туди. Є ще кілька правил вдалого зберігання:

  • витягніть з поліетиленового пакета
  • змастіть рослинною олією
  • не обривайте листочки та гілочки, якщо вони є
  • не кладіть разом із бананами, яблуками

Чи треба мити мандарини

Перед тим, як покласти на зберігання, мандарини краще не мити. Але варто робити це перед вживанням.

Якісні та свіжі мандарини, які ви правильно зберігаєте, можуть бути смачними два-три тижні. При цьому слід періодично заглядати у відділення до фруктів, щоб виявити плоди, які почали псуватися — їх слід відразу видалити.

Також ми розповідали, як насправді треба розбивати яйця. Від цього залежить цілісність жовтка та чи потраплять у вашу їжу фрагменти шкаралупи.