Як зарядити телефон набагато швидше: одна проста хитрість

Читать на русском
Автор
4447
Зніміть чохол зі свого мобільного телефону
Зніміть чохол зі свого мобільного телефону. Фото Freepik

А ви знали, що свій смартфон потрібно іноді "роздягати"?

Якщо ви хочете, щоб ваш мобільний телефон заряджався швидше, варто уникати використання смартфона під час зарядки та, по можливості, навіть вимикати його. Хоча це не завжди можливо, якщо ви очікуєте на важливий дзвінок або повідомлення. Все ж таки є невеликі дії, які можуть прискорити процес зарядки.

Варто звернути увагу на чохол вашого пристрою, пише MakeUseOf. Коли ви підключаєте смартфон до мережі, температура акумулятора підвищується, а це прямо впливає на швидкість заряджання пристрою.

Як прискорити зарядку смартфона

Найпростіше правило для прискорення зарядки полягає в тому, щоб зняти чохол з телефону. Оскільки більшість смартфонів використовують літій-іонні акумулятори, процес заряджання більш ефективний при низькій температурі батареї.

Оптимальна температура для заряджання становить від 5 до 45 градусів Цельсія. Видалення чохла допомагає знизити температуру батареї, оскільки вона частково залежить від довкілля. Однак не варто намагатися заряджати пристрій, поміщаючи гаджет у холодильник, оскільки це може погіршити процес заряджання, якщо температура опуститься нижче оптимального діапазону.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прискорити зарядку свого iPhone. Топ-5 найкращих порад для власників "яблука".