Дешевше закуски ви не знайдете: просто змішайте моркву та оселедець

Читать на русском
Автор
982
Закуска виходить дуже пікантною
Закуска виходить дуже пікантною. Фото babusyni-retsepty

Спробуйте це дуже смачно

Зазвичай ми подаємо оселедець разом із картопляним пюре або ж готуємо з нього класичну "Шубу". А ось сьогодні ми здивуємо вас незвичайною закускою.

Для такої страви вам потрібна невелика кількість простих продуктів і зовсім небагато часу – ви приготуєте її за пару помахів руки. Головне — дочекатися, поки така смакота від "Бабусиних рецептів" настоїться. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати закуску з оселедця

Інгредієнти:

  • свіжа морква – 200 г;
  • цибуля -1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • олія соняшникова – 50 мл;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • оцет 9% — 1 ст. л.
  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • сіль — щіпка;
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л.;
  • перець червоний гострий – 0,5 ч. л.;
  • кунжут – 1 – 2 ст. л.;
  • оселедець слабосолона — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Сиру моркву чистимо, натираємо на тертці для моркви по-корейськи та викладаємо в салатник.
  2. Цибуля і часник чистий, подрібнюємо та обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією до прозорості. Викладаємо в салатник на моркву.
  3. Туди ж додаємо цукор, чорний мелений перець, перець, оцет та соєвий соус, за бажанням солимо і все ретельно перемішуємо.
  4. Оселедець чистимо від шкірки та кісточок. Філе нарізаємо тонкими шматочками та відправляємо в салатник.
  5. Все знову перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 2-3 години.

До речі, з оселедця можна приготувати незвичайний салат. Спробуйте раз — і він завжди буде на вашому столі.