Радість для очей та свято для шлунка: цей салат замінить вам усі обіди та вечері

Читать на русском
Автор
16727
Не тільки ситно та смачно, але ще й красиво
Не тільки ситно та смачно, але ще й красиво. Фото tsn.ua

Вітамінна бомба в одній тарілці

Важко уявити нашу кухню без різноманітних салатів. Ми готуємо їх до обіду та вечері, подаємо і до святкового столу.

Сьогодні ми з "ТСН" ділимося легким і смачним салатом зі смаженою курячою грудкою, соковитими овочами та хрусткою капустою. Ситна страва замінить вам повноцінний прийом їжі та подарує масу компліментів від близьких і друзів. До речі, для цього салату курячу грудку можна відварити, капусту — замінити будь-якою іншою зеленню і додавати будь-які овочі на свій смак.

Як приготувати салат з курячим філе та овочами

Інгредієнти:

  • куряча грудка — 150 г;
  • сметана — 3 ст. л.;
  • капуста білокачанна — 150 г;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • огірок свіжий — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • сік лимона — 1 ст. л.;
  • діжонська гірчиця — 1 ст. л.;
  • свіжа петрушка – 1 невеликий пучок;
  • перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
  • рослинна олія — для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, нарізаємо тонкими скибочками, солимо і перчимо.
  2. На сильному вогні розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо м’ясо з кожної сторони по дві хвилини до готовності, викладаємо на паперовий рушник.
  3. Болгарський перець миємо, сушимо, очищаємо від насіння та перетинок, нарізаємо соломкою. Дрібно шаткуємо капусту, огірок нарізаємо брусочками, подрібнюємо часник і зелень петрушки.
  4. Для приготування заправки в окремій мисці змішуємо сметану, часник, лимонний сік, гірчицю, петрушку, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо.
  5. У салатник викладаємо підготовлені інгредієнти, заправляємо соусом, ретельно перемішуємо та подаємо до столу.

А ви знали, що дивовижний салат можна приготувати зі звичайних шпрот? Близькі точно здивуються.