Радість для очей та свято для шлунка: цей салат замінить вам усі обіди та вечері
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 16727
Вітамінна бомба в одній тарілці
Важко уявити нашу кухню без різноманітних салатів. Ми готуємо їх до обіду та вечері, подаємо і до святкового столу.
Сьогодні ми з "ТСН" ділимося легким і смачним салатом зі смаженою курячою грудкою, соковитими овочами та хрусткою капустою. Ситна страва замінить вам повноцінний прийом їжі та подарує масу компліментів від близьких і друзів. До речі, для цього салату курячу грудку можна відварити, капусту — замінити будь-якою іншою зеленню і додавати будь-які овочі на свій смак.
Як приготувати салат з курячим філе та овочами
Інгредієнти:
- куряча грудка — 150 г;
- сметана — 3 ст. л.;
- капуста білокачанна — 150 г;
- болгарський перець — 1 шт.;
- огірок свіжий — 1 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- сік лимона — 1 ст. л.;
- діжонська гірчиця — 1 ст. л.;
- свіжа петрушка – 1 невеликий пучок;
- перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
- рослинна олія — для смаження.
Спосіб приготування:
- Куряче філе миємо, нарізаємо тонкими скибочками, солимо і перчимо.
- На сильному вогні розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо м’ясо з кожної сторони по дві хвилини до готовності, викладаємо на паперовий рушник.
- Болгарський перець миємо, сушимо, очищаємо від насіння та перетинок, нарізаємо соломкою. Дрібно шаткуємо капусту, огірок нарізаємо брусочками, подрібнюємо часник і зелень петрушки.
- Для приготування заправки в окремій мисці змішуємо сметану, часник, лимонний сік, гірчицю, петрушку, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо.
- У салатник викладаємо підготовлені інгредієнти, заправляємо соусом, ретельно перемішуємо та подаємо до столу.
А ви знали, що дивовижний салат можна приготувати зі звичайних шпрот? Близькі точно здивуються.