Приберіть це якнайшвидше: що не можна зберігати в ящику під духовкою

Читать на русском
Автор
1278
Не все можна зберігати під пічкою
Не все можна зберігати під пічкою. Фото Pexels

Знайдіть нове місце для речей, які зазвичай зберігаєте під духовкою

Багато моделей духовок мають ящик знизу. Виробниками він призначений для підтримки температури страви та для підігріву. Деякі господарі використовують цей простір як додаткове місце для зберігання кухонного приладдя та продуктів, хоча робити це не рекомендується. Про це попереджає Better home and garden.

Що не можна зберігати в ящику під духовкою

Є щонайменше 8 предметів, які категорично не можна складати у ящик під духовою.

1. Олія. Може здатися логічним зберігати олію під духовкою для швидкого доступу, але насправді це надзвичайно небезпечно. Важливо пам’ятати, що оливкова, рослинна та інші олії легко спалахують. Тому їх потрібно зберігати якомога далі від духовки.

2. Обробні дошки. Дерев’яні дошки зазнають пошкоджень від високої температури, включаючи розтріскування або навіть загоряння. Зберігайте дерев’яні дошки та посуд у прохолодному, сухому місці та при необхідності обов’язково змащуйте їх олією.

3. Харчова плівка. Вона легко деформується, стискається чи плавиться під впливом високих температур. Хоча харчову плівку можна використовувати для загортання гарячих продуктів, все ж таки не варто ризикувати й зберігати її прямо під духовкою.

4. Засоби для чищення. Одними з найбільш небезпечних предметів при неправильному використанні або зберіганні є засоби для чищення. Медичний спирт, будь-які предмети в аерозольних балончиках, миючий засіб для посуду, і багато хімічних речовин, що містяться в розчинах, що чистять, легко спалахують. Тримайте всі ці предмети в прохолодному, сухому приміщенні з гарною вентиляцією.

5. Рушники для рук. Зберігання рушників для рук під духовкою може здатися чудовою ідеєю, але краще для них знайти інше місце. Кухонні рушники часто контактують з жиром та олією під час приготування їжі, що робить їх легкозаймистими при дії тепла.

6. Харчові продукти. Якщо у вас мало місця на кухні, не шукайте додаткове місце у ящику духовки. Борошно, цукор, чіпси та багато інших харчових продуктів можуть спалахнути в умовах високої температури.

7. Алкоголь також легко займистий продукт і його не рекомендується зберігати поруч із джерелами вогню.

8. Контейнери для зберігання харчів. Багато з них виготовлені із пластику. Тому зберігати їх у ящику духовки небезпечно через високу температуру. Вони можуть деформуватися, розплавитися або навіть спалахнути. Будьте обережні зі скляними контейнерами для зберігання продуктів, оскільки вони можуть мати пластикові кришки чи деталі.

Перш ніж покласти щось у ящик під духовкою, подумайте, чи можна використовувати це в духовці. Якщо відповідь позитивна, сміливо зберігайте річ там.

Раніше "Телеграф" розповідав, для чого насправді вішають дзеркало у ліфті. Виявляється, воно має дуже важливі функції.