Ідеальний варіант вечері: рецепт курки з лимоном

Читать на русском
Автор
Курка з лимоном - чудовий варіант сімейної вечері (зображення створено за допомогою ШІ)
Курка з лимоном - чудовий варіант сімейної вечері (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати курку з лимоном.

Куряче м'ясо — універсальний продукт, який можна готувати різними способами. А поєднання курки з лимоном дарує неперевершений смак та аромат, який нікого не залишить байдужим.

Ця страва не лише ситна та дуже смачна, але й корисна та дієтична. Про це пише Джуренко.

1. "Пікантне танго": курка з лимоном і часником в духовці

Інгредієнти:

  1. 1 курка (1,5-2 кг)
  2. 1 лимон
  3. 4 зубчики часнику
  4. 2 ст. л. оливкової олії
  5. 1 ст. л. вершкового масла
  6. 1 ч. л. орегано
  7. Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Натріть курку сіллю, перцем та орегано.
  2. Зробіть надрізи в курці та вставте в них скибочки лимона і часнику.
  3. Змішайте оливкову та вершкову олію, полийте курку.
  4. Запікайте курку в духовці при 180°C протягом 1-1,5 години.

2. "Літній бриз": курка з лимоном і травами на грилі

Інгредієнти:

  1. 1 курка (1,5-2 кг)
  2. 1 лимон
  3. 1 пучок петрушки
  4. 1 пучок розмарину
  5. 2 ст. л. оливкової олії
  6. Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Змішайте оливкову олію, сік лимона, подрібнену петрушку та розмарин.
  2. Замаринуйте курку в суміші протягом 2-3 годин.
  3. Обсмажте курку на грилі до готовності.

3. "Східна казка": курка з лимоном і кумином в мультиварці

Інгредієнти:

  1. 1 курка (1,5-2 кг)
  2. 1 лимон
  3. 1 ч. л. кмину
  4. 1 ч. л. куркуми
  5. 1 ч. л. паприки
  6. Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Натріть курку сіллю, перцем, кмином, куркумою та паприкою.
  2. Викладіть курку в чашу мультиварки, додайте скибочки лимона.
  3. Готуйте курку в режимі "Випічка" протягом 1-1,5 години.

4. "Італійське натхнення": курка з лимоном і моцарелою в духовці

Інгредієнти:

  1. 1 курка (1,5-2 кг)
  2. 1 лимон
  3. 100 г моцарели
  4. 2 ст. л. оливкової олії
  5. 1 ч. л. орегано
  6. Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Натріть курку сіллю, перцем та орегано.
  2. Зробіть надрізи в курці та вставте в них скибочки лимона.
  3. Викладіть курку на деко, полийте оливковою олією.
  4. Запікайте курку в духовці при 180°C протягом 1 години.
  5. За 15 хвилин до готовності посипте курку тертою моцарелою.

Раніше ми писали, як потушкувати курку в молоці. Простий трюк допоможе приготувати ідеальну вечерю. Також ми ділились рецептом смачного м’ясного рулету.