У сто разів смачніша за звичну шарлотку: для такого пирога близькі скуплять усі яблука в магазині

Читать на русском
Автор
34986
Не рецепт, а знахідка
Не рецепт, а знахідка. Фото napensii.ua

Раз-два — і смакота на столі

Ніжні яблучні пироги – завжди чудова ідея для сімейного чаювання. Ця домашня випічка не тільки тішить шлунок, а й надає будинку особливого затишку.

Пиріг за рецептом "На пенсії" відрізняється тим, що ви приготуєте його без особливого клопоту. Однак результат вас порадує – домашня випічка вийде неймовірною. Близькі вас точно розцілують.

Як приготувати яблучний пиріг на швидку руку

складові

  • яйця – 3 шт.;
  • цукрова пудра – 1 ч. л.;
  • сіль — ч. л;
  • родзинки – 80 г;
  • цукор – 100 г;
  • лимонний сік — 0,5 лимона;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • яблука – 450 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • розпушувач – 8 г;
  • борошно — 300 г.

Спосіб приготування:

  1. У мисці збиваємо яйця із сіллю до пишної маси світлого кольору. Туди ж відправляємо звичайний та ванільний цукор, ретельно перемішуємо до повного розчинення.
  2. В отриману масу додаємо розтоплене вершкове масло, просіюємо борошно з розпушувачем та замішуємо густе та липке тісто.
  3. Яблука чистимо, нарізаємо м'якуш дрібними кубиками та збризкуємо їх лимонним соком. Відправляємо їх у тісто. Додаємо заздалегідь запарений родзинки та ретельно його перемішуємо.
  4. Форму застилаємо пергаментом або змащуємо олією, виливаємо тісто і рівномірно його розподіляємо по поверхні. Відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Готовий пиріг даємо охолонути, прикрашаємо його цукровою пудрою або посипанням для випічки. Подаємо з улюбленими напоями та насолоджуємось.