У сто разів смачніша за звичну шарлотку: для такого пирога близькі скуплять усі яблука в магазині
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 34986
Раз-два — і смакота на столі
Ніжні яблучні пироги – завжди чудова ідея для сімейного чаювання. Ця домашня випічка не тільки тішить шлунок, а й надає будинку особливого затишку.
Пиріг за рецептом "На пенсії" відрізняється тим, що ви приготуєте його без особливого клопоту. Однак результат вас порадує – домашня випічка вийде неймовірною. Близькі вас точно розцілують.
Як приготувати яблучний пиріг на швидку руку
складові
- яйця – 3 шт.;
- цукрова пудра – 1 ч. л.;
- сіль — ч. л;
- родзинки – 80 г;
- цукор – 100 г;
- лимонний сік — 0,5 лимона;
- цукор ванільний – 10 г;
- яблука – 450 г;
- масло вершкове – 100 г;
- розпушувач – 8 г;
- борошно — 300 г.
Спосіб приготування:
- У мисці збиваємо яйця із сіллю до пишної маси світлого кольору. Туди ж відправляємо звичайний та ванільний цукор, ретельно перемішуємо до повного розчинення.
- В отриману масу додаємо розтоплене вершкове масло, просіюємо борошно з розпушувачем та замішуємо густе та липке тісто.
- Яблука чистимо, нарізаємо м'якуш дрібними кубиками та збризкуємо їх лимонним соком. Відправляємо їх у тісто. Додаємо заздалегідь запарений родзинки та ретельно його перемішуємо.
- Форму застилаємо пергаментом або змащуємо олією, виливаємо тісто і рівномірно його розподіляємо по поверхні. Відправляємо його в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готовий пиріг даємо охолонути, прикрашаємо його цукровою пудрою або посипанням для випічки. Подаємо з улюбленими напоями та насолоджуємось.