Найсмачніше тісто та дуже багато яблук: так готують пиріг французи

Читать на русском
Автор
15912
Неймовірні ласощі з простих продуктів
Неймовірні ласощі з простих продуктів. Фото vazhnoznat.com

Все набагато простіше, ніж ви думали

Ароматна пишна шарлотка — один із улюблених та простих варіантів домашньої випічки. Соковиті яблука, ніжне тісто — що може бути смачнішим?

Якщо хочеться побалувати себе чимось незвичайним із того, що є в холодильнику, пропонуємо приготувати французький пиріг яблучний. Існує легенда, що приготував її закоханий кухар. Він хотів зачарувати красуню, яка щовечора вечеряла в його ресторані. Дама солодке не любила, зате ми тепер можемо насолодитися ніжним смаком та найсмачнішою начинкою. Близькі точно не відмовляться від такої смакоти за рецептом "Важливо знати".

Як приготувати французький яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук;
  • 2 курячі яйця;
  • 100 мл молока;
  • 70 г борошна;
  • 50 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • цедра 1 лимона.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій посудині змішуємо курячі яйця, обидва види цукру, все ретельно збиваємо віночком.
  2. В отриману масу просіюємо борошно, додаємо цедру лимона і молоко, знову все ретельно перемішуємо.
  3. Яблука миємо, чистимо від шкірки, видаляємо серцевину, невеликими часточками нарізаємо в тісто і все змішуємо.
  4. Форму для випікання викладаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом, злегка присипаємо борошном і викладаємо тісто. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

Готовому пирогу даємо півгодини охолонути та подаємо з улюбленим напоєм. Смачного.