Не треба чекати Великодня: де може знадобитись лушпиння цибулі в господарстві

Читать на русском
Автор
4516
Овоч
Овоч. Фото Pixabay

Можна брати як цибулю з магазину, так і домашню

Часом навіть не замислюємося, як більшість продуктів, які ми викидаємо, можуть стати в пригоді в господарстві. Одним з таких корисних овочів буде цибуля, а саме її лушпиння.

Перед використанням лушпиння для яких-небудь цілей необхідно переконатися, що вони не містять небезпечних хімічних обробок або пестицидів. Про певні методи, де можна скористатись цим продуктом, розповість "Телеграф".

Лушпиння від цибулі може стати потрібним вдома для кількох цікавих цілей

  • Компостування. Лушпиння від цибулі можна додати до компосту, щоб збагатити ґрунт корисними речовинами. Вони розкладаються і стають добривом для рослин;
  • Виготовлення бульйону. Лушпиння цибулі мають відмінний смак і можуть бути використані для приготування бульйону. Вони додають аромату й смаку стравам.
  • Фарбування яєць. Якщо ви варите яйця на святкові чи будь-які інші заходи, лушпиння від цибулі можна експлуатувати для природного фарбування яєць. Просто додайте їх до води, в якій ви варите яйця, і вони нададуть їм гарний колір;
  • Очищення посуду або каструль. Використовуйте лушпиння цибулі як природний засіб для чищення посуду або каструль. Вони можуть допомогти видалити засохлі забруднення без пошкодження поверхні.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як шкірки від апельсина можуть стати хорошим добривом для рослин.