Не викидайте яєчну шкаралупу: ось де вона може стати в нагоді

Читать на русском
Автор
2985
Корисні хитрощі для дому
Корисні хитрощі для дому. Фото tsn.ua

Виявляється, вона дуже корисна у господарстві

Яйця – незамінний продукт на нашій кухні. Їх можна використовувати найрізноманітнішими способами: готувати яєчню на сніданок, варити, смажити, додавати в тісто при приготуванні домашньої випічки або в соуси.

У будь-якому випадку при використанні яєць у вас залишається шкаралупа. Не варто відразу ж викидати її на смітник, адже існує велика кількість способів, як можна використовувати її на своїй кухні. Разом з OBOZ.UA поділимося ними.

Як використовувати яєчну шкаралупу

Яєчна шкаралупа може бути використана в саду для добрива рослин. Потрібно просто подрібнити її і посипати нею основи рослин або змішати з ґрунтом — шкаралупа сприятиме здоровому росту рослин.

За допомогою яєчної шкаралупи можна також впоратися із застарілими плямами на каструлях та сковорідках. Необхідно її подрібнити на порошок і змішати з невеликою кількістю води. Цю суміш можна використовувати як скраб для ефективного видалення стійких плям.

Невеликої жмені буде достатньо, щоб прочистити зливні труби. Для цього необхідно роздавити 8-10 яєчних шкаралуп у ступці до стану порошку, додати склянку білого оцту та склянку гарячої води. Отриману суміш потрібно вилити в злив раковини та залишити на 1-2 години. Далі просто необхідно залити все окропом і проблема вирішена.

А ось лоток для яєць урятує ваш ноутбук від перегріву. Спробуйте і переконайтеся самі.