Не викидайте яєчну шкаралупу: ось де вона може стати в нагоді
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2985
![Корисні хитрощі для дому](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/15/8364bf22-41d4d57d295cbea9bbb053b73e09a157.jpeg?v=6086_1)
Виявляється, вона дуже корисна у господарстві
Яйця – незамінний продукт на нашій кухні. Їх можна використовувати найрізноманітнішими способами: готувати яєчню на сніданок, варити, смажити, додавати в тісто при приготуванні домашньої випічки або в соуси.
У будь-якому випадку при використанні яєць у вас залишається шкаралупа. Не варто відразу ж викидати її на смітник, адже існує велика кількість способів, як можна використовувати її на своїй кухні. Разом з OBOZ.UA поділимося ними.
Як використовувати яєчну шкаралупу
Яєчна шкаралупа може бути використана в саду для добрива рослин. Потрібно просто подрібнити її і посипати нею основи рослин або змішати з ґрунтом — шкаралупа сприятиме здоровому росту рослин.
За допомогою яєчної шкаралупи можна також впоратися із застарілими плямами на каструлях та сковорідках. Необхідно її подрібнити на порошок і змішати з невеликою кількістю води. Цю суміш можна використовувати як скраб для ефективного видалення стійких плям.
Невеликої жмені буде достатньо, щоб прочистити зливні труби. Для цього необхідно роздавити 8-10 яєчних шкаралуп у ступці до стану порошку, додати склянку білого оцту та склянку гарячої води. Отриману суміш потрібно вилити в злив раковини та залишити на 1-2 години. Далі просто необхідно залити все окропом і проблема вирішена.
А ось лоток для яєць урятує ваш ноутбук від перегріву. Спробуйте і переконайтеся самі.