Запечена за цим рецептом скумбрія точно знесе вам дах

Читать на русском
Автор
6294
Відмінний варіант і для свята, і для сімейного обіду Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:33
Відмінний варіант і для свята, і для сімейного обіду. Фото https://tsn.ua/

Спробуйте — і ви не готуватимете по-іншому

Рибні страви неймовірно смачні та корисні. Скумбрія — один з найпопулярніших рибних продуктів на нашій кухні: ми її маринуємо за фантастичним рецептом, готуємо незвичайні котлетки та приголомшливі рулетики.

Сьогодні разом з Food.Oboz ми замаринуємо скумбрію. Цей простий рецепт сподобається не лише своїм смаком, а й простотою приготування. Страва відмінно підійде не тільки до сімейного обіду чи вечері, а й навіть на святковий стіл.

Як смачно запекти скумбрію

Інгредієнти:

  • скумбрія;
  • лимон;
  • часник;
  • кріп та петрушка;
  • сіль;
  • чорний мелений перець.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію очищаємо, ретельно миємо та висушуємо паперовим рушником.
  2. Готуємо інші інгредієнти: нарізаємо часточками лимон, зелень розминаємо руками, часник чистимо та нарізаємо тонкими пластинами. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, духовку розігріваємо до 200 градусів.
  3. Підготовлену рибу солимо, перчимо і поливаємо лимонним соком на свій смак.
  4. Уздовж усієї тушки робимо надрізи та вставляємо в них шматочки лимона. Зелень із пластинками часнику відправляємо в саму рибу.
  5. Відправляємо скумбрію у форму для запікання та запікаємо її в духовці протягом 30 хвилин.

Рекомендуємо також запекти скумбрію на пиві за рецептом "Телеграфа". Рибка вийде неймовірною.