Багато шоколаду та цитрусова нотка: раз спробуєте – і більше не зможете без цього кексу

Читать на русском
Автор
2192
Ідеально для сімейного чаювання
Ідеально для сімейного чаювання. Фото shuba.life

Обережно: випічка викликає залежність

Мандарини – популярний фрукт у холодну пору року. Ми любимо ними поласувати, і навіть готуємо незвичайні салати, фантастичне м’ясо та домашню випічку.

Сьогодні ми зі Shuba ділимося рецептом незвичайного горіхового кексу з мандаринами. У ньому насичені цитрусові ноти ідеально поєднуються з гіркотою темного шоколаду та приємним хрускотом волоських горіхів. Випічка виходить дуже щільною та неймовірно смачною. Це обов’язково потрібно спробувати!

Як приготувати горіховий кекс з мандаринами.

Інгредієнт на 8 порцій:

  • борошно пшеничне — 300 г;
  • цукор — 250 г;
  • молоко 2,5% — 200 мл;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • олія соняшникова — 220 г;
  • шоколад чорний — 100 г;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • мандарини — 200 г;
  • розпушувач — 10 г.

Для крему;

  • вершки – 400 г;
  • цукор ванільний — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста в мисці збиваємо яйця разом із цукром. Туди ж відправляємо соняшникову олію, молоко, натертий шоколад і подрібнені горіхи. В отриману масу просіюємо борошно, розпушувач. Все ретельно перемішуємо та замішуємо однорідне тісто.
  2. Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією і виливаємо в неї тісто. Деко відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 50 хвилин, потім даємо охолодити кексу.
  3. Окремо до пишної маси збиваємо вершки з ванільним цукром. Мандарини чистимо і ділимо на часточки.

Охолоджений корж намажте збитими вершками, прикрашаємо шматочками мандаринів та подаємо до столу з улюбленим напоєм. Смачного!