Багато шоколаду та цитрусова нотка: раз спробуєте – і більше не зможете без цього кексу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2193
Обережно: випічка викликає залежність
Мандарини – популярний фрукт у холодну пору року. Ми любимо ними поласувати, і навіть готуємо незвичайні салати, фантастичне м’ясо та домашню випічку.
Сьогодні ми зі Shuba ділимося рецептом незвичайного горіхового кексу з мандаринами. У ньому насичені цитрусові ноти ідеально поєднуються з гіркотою темного шоколаду та приємним хрускотом волоських горіхів. Випічка виходить дуже щільною та неймовірно смачною. Це обов’язково потрібно спробувати!
Як приготувати горіховий кекс з мандаринами.
Інгредієнт на 8 порцій:
- борошно пшеничне — 300 г;
- цукор — 250 г;
- молоко 2,5% — 200 мл;
- яйця курячі — 4 шт.;
- олія соняшникова — 220 г;
- шоколад чорний — 100 г;
- волоські горіхи — 100 г;
- мандарини — 200 г;
- розпушувач — 10 г.
Для крему;
- вершки – 400 г;
- цукор ванільний — 50 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста в мисці збиваємо яйця разом із цукром. Туди ж відправляємо соняшникову олію, молоко, натертий шоколад і подрібнені горіхи. В отриману масу просіюємо борошно, розпушувач. Все ретельно перемішуємо та замішуємо однорідне тісто.
- Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією і виливаємо в неї тісто. Деко відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 50 хвилин, потім даємо охолодити кексу.
- Окремо до пишної маси збиваємо вершки з ванільним цукром. Мандарини чистимо і ділимо на часточки.
Охолоджений корж намажте збитими вершками, прикрашаємо шматочками мандаринів та подаємо до столу з улюбленим напоєм. Смачного!