Приготуйте замість ковбаси: рецепт соковитої та ніжної буженини зі свинини

Читать на русском
Автор
1292
Неймовірно соковита, ніжна, ароматна, смачна
Неймовірно соковита, ніжна, ароматна, смачна. Фото cookery.com.ua

Смачне м'ясо до бутербродів

Буженина – це великий шматок свинячого м'яса, запечений у духовці з використанням різних спецій та трав. Її можна подавати як основну страву, використовувати для створення незвичайних салатів або робити бутерброди.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати буженину за рецептом, з яким ви точно забудете про магазинну ковбасу та неодмінно додасте до закладок. А поділилися ним на порталі "cookery.com.ua".

Як приготувати буженину

Інгредієнти:

  • м'ясо — 1 кг;
  • часник — 4-6 зуб.;
  • аджика (або майонез, можна використовувати навіть гірчицю або мелений перець)
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. М'ясо без кісток та прожилок помити, прибрати все зайве, просушити паперовими рушниками.
  2. Розрізати шматок уздовж волокон на дві частини, щедро натерти сіллю
  3. Зубчики часнику розрізати на 2-3 частинки.
  4. Надрізати м'ясо, нашпигувати його часником та іншими прянощами на кшталт гвоздики або перцю горошком.
  5. М'ясо з часником всередині натерти аджикою або майонезом, загорнути його у фольгу не залишаючи щілин.
  6. Залишити м'ясо у холодильнику на 30 хвилин або довше.
  7. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 2-2,5 годин.
  8. Після цього розгорнути фольгу зверху і запікати ще 20 хвилин при температурі 200 градусів.

А якщо ви любите запікати м'ясо, рекомендуємо також приготувати запечене м’ясо з сиром та помідорами. Така страва готується швидко, а з’їдається ще швидше.