Приготуйте замість ковбаси: рецепт соковитої та ніжної буженини зі свинини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1292
Смачне м'ясо до бутербродів
Буженина – це великий шматок свинячого м'яса, запечений у духовці з використанням різних спецій та трав. Її можна подавати як основну страву, використовувати для створення незвичайних салатів або робити бутерброди.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати буженину за рецептом, з яким ви точно забудете про магазинну ковбасу та неодмінно додасте до закладок. А поділилися ним на порталі "cookery.com.ua".
Як приготувати буженину
Інгредієнти:
- м'ясо — 1 кг;
- часник — 4-6 зуб.;
- аджика (або майонез, можна використовувати навіть гірчицю або мелений перець)
- сіль
Спосіб приготування:
- М'ясо без кісток та прожилок помити, прибрати все зайве, просушити паперовими рушниками.
- Розрізати шматок уздовж волокон на дві частини, щедро натерти сіллю
- Зубчики часнику розрізати на 2-3 частинки.
- Надрізати м'ясо, нашпигувати його часником та іншими прянощами на кшталт гвоздики або перцю горошком.
- М'ясо з часником всередині натерти аджикою або майонезом, загорнути його у фольгу не залишаючи щілин.
- Залишити м'ясо у холодильнику на 30 хвилин або довше.
- Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 2-2,5 годин.
- Після цього розгорнути фольгу зверху і запікати ще 20 хвилин при температурі 200 градусів.
А якщо ви любите запікати м'ясо, рекомендуємо також приготувати запечене м’ясо з сиром та помідорами. Така страва готується швидко, а з’їдається ще швидше.