Безкоштовний захист від плісняви: цей засіб є в кожному будинку

Читать на русском
Автор
44626
Збережіть у будинку тепло та захистіть його від плісняви
Збережіть у будинку тепло та захистіть його від плісняви. Фото Колаж, "Телеграф"

Цвіль — поширена проблема в холодну пору року

Цвіль має неприємний вигляд, може рости практично на будь-якій поверхні, її важко позбутися, і вона може представляти серйозну загрозу для здоров’я. Найчастіше спори плісняви з’являються в кімнатах із вогкістю та конденсатом, а також коли на вулиці холодно.

Навіть від мінімальних проявів цвілі рекомендується позбавлятися якнайшвидше. А ще краще попередити появу спор. Для цього не обов’язково використовувати дорогі засоби. Насамперед подбайте про правильне провітрювання. Також у цьому допоможе пластик.

Профілактика плісняви

Використання пластику — один із найпростіших і економічних способів запобігти появі плісняви в будинку. Замість того щоб витрачати купу грошей на осушувачі, просто закрийте вікна пластиковим матеріалом, пише Express.

Пластик діє як ізоляція, зводячи до мінімуму втрати тепла в холодні місяці.

Він виступає бар’єром проти протягів, утримуючи холодне повітря та запобігаючи виходу теплого повітря. У приміщенні без протягів стає значно тепліше.

Пластик особливо підходить для старих чи погано ізольованих вікон.

Для ізоляції можна використовувати харчову плівку або пухирчасту плівку. Її потрібно просто приклеїти на скло.

Якщо є бажання та можливість, можна використовувати спеціальний комплект для ізоляції вікон, який наноситься на поверхню вікна за допомогою фена. Але це вимагатиме додаткових витрат.

Раніше "Телеграф" розповідав, як своїми руками зробити обігрівач для дому. Зібрати його можна за лічені хвилини.