Легендарний святковий пляцок "Вишиванка": торт, заради якого не треба пріти на кухні

Читать на русском
Автор
7003
Чудові домашні солодощі і на свято, і просто до чаю
Чудові домашні солодощі і на свято, і просто до чаю. Фото Файні рецепти

Цей десерт фантастично смачний, а ще його дуже легко приготувати

Ми розповідали, як приготувати дуже смачний сметанний торт. Тепер ділимось рецептом смачного святкового пляцка "Вишиванка".

Цей торт готують в Україні настільки давно, що його можна назвати легендарним. Здавна крем для нього готували з процідженої сметани, змішаної з цукром. На порталі "Файні рецепти" поділились цікавою варіацією цього десерту — з вершковим маслом замість сметани та згущеним молоком.

Інгредієнти:

  • 4 склянки борошна
  • 125 мл сметани
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка цукру
  • 250 г смальцю
  • 3 столові ложки какао
  • 1 чайна ложка амонію харчового
  • 400 г повидла
  • родзинки
  • волоські горіхи
  • 300 г вершкового масла
  • 1 банка вареного згущеного молока

Спосіб приготування:

  1. Просіюємо борошно в глибоку миску. До нього додаємо цукор, сметану, яйця, смалець, амоній. Замішуємо тісто.
  2. Ділимо його на 2 частини. До однієї з них додаємо какао.
  3. Кожну частину тіста (світлу й темну) ділимо ще навпіл. Відправляємо тісто темного кольору в морозилку на 30 хвилин для охолодження.
  4. Розкочуємо одну порцію світлого тіста та викладаємо у форму для випікання. Змащуємо тісто повидлом, викладаємо промиті родзинки, подрібнені волоські горіхи.
  5. Зверху на грубій тертці натираємо порцію темного охолодженого тіста. Робимо два таких коржі.
  6. Випікаємо коржі в духовці при температурі 180°C протягом 20-30 хвилин. Для крему ретельно перемішуємо масло з заздалегідь вареним згущеним молоком.
  7. Після охолодження змащуємо коржі кремом та формуємо торт. Відправляємо солодощі на ніч у холодильник.

Зранку тортик буде неймовірно смачним та просоченим. Також ми ділились рецептом дуже смачного яблучного печива.