"Королівський" салат перетворить сімейну вечерю на королівський прийом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 28568
Гості проситимуть рецепт
Без різноманітних салатів складно уявити сімейну вечерю чи святковий стіл. Це неодмінна частина нашої кухні.
Якщо ж хочеться здивувати гостей, приготуйте "Королівський" салат за рецептом OBOZ.UА. Печериці, куряче м’ясо, сир та яйця у складі страви зроблять його смак незабутнім. Спробуйте — салат прикрасить будь-який стіл і перетворить сімейну вечерю на королівський прийом.
Як приготувати салат "Королівський"
Інгредієнти:
- картопля — 4 шт.;
- печериці — 250 г;
- цибуля середнього розміру — 1 шт.;
- соняшникова олія — для смаження;
- сіль, перець чорний мелений, майонез — до свого смаку;
- копчена куряча грудка — 300 г;
- морква по-корейськи — 150 г;
- курячі яйця — 4 шт.;
- сир твердий — 150 г.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо, нарізаємо чверть кільцями та обсмажуємо на розігрітій з рослинною олією сковороді до м’якості та прозорості.
- Гриби чистимо, нарізаємо на дрібні шматочки, відправляємо в сковороду до цибулі, перемішуємо, солимо, перчимо і смажимо до золотистого кольору грибів.
- Картоплю та яйця відварюємо, даємо охолонути, чистимо та окремо натираємо на великій тертці. Курячі грудки нарізаємо на маленькі шматочки.
- На плоску тарілку ставимо роз’ємне кільце діаметром 20 сантиметрів. Дно тарілки покриваємо майонезною сіточкою, викладаємо першим шаром картоплю, рівномірно його розподіляємо по дну тарілки й злегка утрамбовуємо.
- Наступним шаром йде смажена цибуля з грибами, далі — копчена курка, після — морква по-корейськи, на неї — курячі яйця. Кожен шар змащуємо майонезом.
- Салат покриваємо твердим сиром тертим і відправляємо його в холодильник на 2 години. Після цього знімаємо роз’ємне кільце, прикрашаємо листям петрушки та подаємо до столу.
Спробуйте ще буряковий салат із цибулею та горошком. Це фантастика смаку з найпростіших продуктів.