"Королівський" салат перетворить сімейну вечерю на королівський прийом

Читать на русском
Автор
28595
Краще рецепту ви не знайдете
Краще рецепту ви не знайдете. Фото food.obozrevatel.com

Гості проситимуть рецепт

Без різноманітних салатів складно уявити сімейну вечерю чи святковий стіл. Це неодмінна частина нашої кухні.

Якщо ж хочеться здивувати гостей, приготуйте "Королівський" салат за рецептом OBOZ.UА. Печериці, куряче м’ясо, сир та яйця у складі страви зроблять його смак незабутнім. Спробуйте — салат прикрасить будь-який стіл і перетворить сімейну вечерю на королівський прийом.

Як приготувати салат "Королівський"

Інгредієнти:

  • картопля — 4 шт.;
  • печериці — 250 г;
  • цибуля середнього розміру — 1 шт.;
  • соняшникова олія — для смаження;
  • сіль, перець чорний мелений, майонез — до свого смаку;
  • копчена куряча грудка — 300 г;
  • морква по-корейськи — 150 г;
  • курячі яйця — 4 шт.;
  • сир твердий — 150 г.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо чверть кільцями та обсмажуємо на розігрітій з рослинною олією сковороді до м’якості та прозорості.
  2. Гриби чистимо, нарізаємо на дрібні шматочки, відправляємо в сковороду до цибулі, перемішуємо, солимо, перчимо і смажимо до золотистого кольору грибів.
  3. Картоплю та яйця відварюємо, даємо охолонути, чистимо та окремо натираємо на великій тертці. Курячі грудки нарізаємо на маленькі шматочки.
  4. На плоску тарілку ставимо роз’ємне кільце діаметром 20 сантиметрів. Дно тарілки покриваємо майонезною сіточкою, викладаємо першим шаром картоплю, рівномірно його розподіляємо по дну тарілки й злегка утрамбовуємо.
  5. Наступним шаром йде смажена цибуля з грибами, далі — копчена курка, після — морква по-корейськи, на неї — курячі яйця. Кожен шар змащуємо майонезом.
  6. Салат покриваємо твердим сиром тертим і відправляємо його в холодильник на 2 години. Після цього знімаємо роз’ємне кільце, прикрашаємо листям петрушки та подаємо до столу.

Спробуйте ще буряковий салат із цибулею та горошком. Це фантастика смаку з найпростіших продуктів.