"Грунт" для насіння і не тільки: ось чому старій губці не місце у відрі для сміття

Читать на русском
Автор
4357
Вам точно знадобляться ці хитрощі
Вам точно знадобляться ці хитрощі. Фото pinterest.com

Виявляється, губкою можна не тільки мити посуд

Важко знайти будинок, в якому обходяться без губки для миття посуду. Зазвичай ми використовуємо її за прямим призначенням.

Однак мало хто знає, що цю звичну для нас річ можна цікаво і з користю застосовувати й не для миття посуду. Разом з "Важно знать" розповімо, як звичайна губка для миття посуду може стати в пригоді в господарстві.

Як можна використовувати губку для миття посуду

У м’яку губку для миття посуду дуже легко встромляти голки та шпильки. Тому якщо у вас немає голки, можете замінити її губкою.

Її можна використовувати як дренаж для рослин, поклавши цілу або розрізану на шматочки губку на дно горщика. Зайва вода не буде накопичуватися внизу горщика, а губка зможе віддавати вологу рослині за необхідності.

Губка також може стати гарним середовищем для пророщування насіння. Просто зробіть уздовж губки кілька надрізів і помістіть насіння всередину. Вам залишається тільки поливати їх і чекати появи паростків.

Губка також може захистити поверхню ламінату чи плити від подряпин. Розріжте губку на кілька квадратиків і приклейте їх на нижні поверхні ніжок стільців.

Губка також допоможе очистити мікрохвильову піч. Налийте на неї небагато засоби для миття посуду та помістіть у мікрохвильову піч на 2 хвилини. Як тільки ви помітите мильний конденсат, що стікає по стінках печі, можна легко прибирати всі забруднення.

До речі, очистити губку дуже просто. Ви впораєтеся з цим буквально за лічені хвилини.