Щоб не витрачатися на кухонну губку: ви очистите її від жиру лише за п’ять хвилин
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 845
Пару копійчаних засобів — і губка як нова
Губки для посуду – незамінний помічник на кухні. Вони чудово збивають піну з мильної рідини, справляються з миттям посуду, але при цьому самі вбирають багато бруду та жиру.
Але з часом губки забруднюються, втрачають свою форму і стають неприємними на дотик. Однак не поспішайте викидати – губку можна легко відмити та використовувати ще довгий час. Разом з "УНІАН" розповімо про два копійчані способи чищення губок, щоб вони служили довше. Це дозволить заощадити гроші.
Як відмити губку для посуду від жиру та бруду
Для першого способу вам знадобиться 2 столові ложки звичайної солі. Розбавте її у 2 склянках гарячої води та відправте в отриманий розчин губку на ніч. Вранці вам потрібно буде дуже ретельно прополоскати кухонну мочалку під струменем чистої води — і ви можете використовувати губку для миття посуду далі за призначенням.
Для другого лайфхака вам знадобиться трохи білизни або іншого відбілювача. Розчиніть 1 склянку відбілюючого засобу на 4 л гарячої води. В отриману суміш занурте губку і залиште її на 10-15 хвилин. Через зазначений час просто "відперіть" її в чистій воді, поки не піде весь бруд.
До речі, губка добре справляється не тільки з миттям посуду. Вона також допоможе зберегти свіжість овочів та фруктів.