Як часто потрібно змінювати губку для миття посуду: ви будете вражені

Читать на русском
Автор
944
Губки для посуду треба міняти регулярно (зображення створено за допомогою ШІ)
Губки для посуду треба міняти регулярно (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як часто потрібно міняти губки для миття посуду.

Губка для миття посуду — це незамінний помічник на кухні. Але чи замислювалися ви, скільки бактерій може жити в цьому невинному предметі?

Щоб не нанести шкоду здоров’ю губку для посуду треба часто міняти. Про це пише ТСН.

1. Скільки бактерій живе в губці?

Дослідження показали, що в губці для миття посуду може жити до 362 різних видів бактерій! Їх кількість може сягати 50 мільярдів на квадратний сантиметр! Це більше, ніж у фекаліях!

2. Чому бактерії в губці небезпечні?

Бактерії, що живуть в губці, можуть викликати різні захворювання, такі як кишкові інфекції, сальмонельоз, стафілокок. Особливо вразливі до них люди з ослабленим імунітетом, маленькі діти та люди похилого віку.

3. Як часто міняти губку?"

Губку для миття посуду рекомендується міняти щотижня. Якщо ви використовуєте її для миття сирого м'яса або риби, то її потрібно викидати одразу після використання.

4. Чи можна її дезінфікувати?

Дезінфекція губки може допомогти знизити кількість бактерій, але не вбиває їх повністю. Тому краще не економити і міняти губку регулярно.

5. Чим можна замінити губку?

Існують екологічні та безпечні альтернативи губці, такі як:

  • Силіконові щітки: легко миються, не вбирають запахи, не сприятливі для розмноження бактерій.
  • Бамбукові мочалки: антибактеріальні, екологічні, швидко сохнуть.
  • Льняні серветки: багаторазові, екологічні, добре вбирають воду.

Порада:

  • Не використовуйте одну губку для миття посуду та раковини.
  • Зберігайте губку в сухому місці.
  • Регулярно мийте губку з милом.
  • Не використовуйте губку довше 2-х тижнів.

Пам'ятайте, що губка для миття посуду — це джерело бактерій. Зміна губки щотижня допоможе вам зберегти здоров'я себе та своїх близьких.

Раніше, ми писали, для чого розрізати губки навпіл. Також, ми писали, як правильно зберігати губку, щоб не було запаху та бактерій.