Ситний сніданок з одного яйця: лінивий рецепт, який вам точно знадобиться вранці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 20131
Відмінно для тих, хто любить поспати
З тонкого лаваша ми вже навчилися готувати різні страви: від незвичайного плову до смачних пирогів і піци. Але сьогоднішній рецепт точно вас вразить.
Річ у тому, що сьогодні ми приготуємо ліниву яєчню з лавашем. На такий незвичайний, смачний та корисний сніданок ви витратите буквально 10 хвилин. Все, що потрібно – лаваш, яйце та трохи шинки. Ідеальний рецепт для тих, хто полюбляє поспати вранці. Shuba радить зробити сніданок смачнішим і додати твердий сир, а вершкове масло за бажанням можна замінити рослинною олією.
Як приготувати ліниву яєчню в лаваші
Інгредієнти:
- лаваш — 1 шт.;
- яйце куряче, велике – 1 шт.;
- сметана – 1 ст. л.;
- шинка – 15 г;
- олія вершкове 82% — 1 ч. л.;
- цибуля зелена – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Шинку нарізаємо дрібно. Яєчний білок відокремлюємо від жовтка. Змішуємо їх, додаємо сметану та ретельно перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду з вершковим маслом та викладаємо в неї лаваш. У центр виливаємо підготовлену білкову масу і повертаємо краї таким чином, щоб вийшли борти з лаваша.
- У центр виливаємо жовток, накриваємо кришкою та готуємо під кришкою на середньому вогні близько 5 хвилин. Якщо любите рідкий жовток — потрібно тримати на вогні трохи менше часу.
Готову яєчню посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і перчимо на свій смак. Подаємо сніданок разом з улюбленим напоєм.