Ситний сніданок з одного яйця: лінивий рецепт, який вам точно знадобиться вранці

Читать на русском
Автор
20131
Ви забудете про голод до обіду
Ви забудете про голод до обіду. Фото shuba.life

Відмінно для тих, хто любить поспати

З тонкого лаваша ми вже навчилися готувати різні страви: від незвичайного плову до смачних пирогів і піци. Але сьогоднішній рецепт точно вас вразить.

Річ у тому, що сьогодні ми приготуємо ліниву яєчню з лавашем. На такий незвичайний, смачний та корисний сніданок ви витратите буквально 10 хвилин. Все, що потрібно – лаваш, яйце та трохи шинки. Ідеальний рецепт для тих, хто полюбляє поспати вранці. Shuba радить зробити сніданок смачнішим і додати твердий сир, а вершкове масло за бажанням можна замінити рослинною олією.

Як приготувати ліниву яєчню в лаваші

Інгредієнти:

  • лаваш — 1 шт.;
  • яйце куряче, велике – 1 шт.;
  • сметана – 1 ст. л.;
  • шинка – 15 г;
  • олія вершкове 82% — 1 ч. л.;
  • цибуля зелена – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Шинку нарізаємо дрібно. Яєчний білок відокремлюємо від жовтка. Змішуємо їх, додаємо сметану та ретельно перемішуємо.
  2. Розігріваємо сковороду з вершковим маслом та викладаємо в неї лаваш. У центр виливаємо підготовлену білкову масу і повертаємо краї таким чином, щоб вийшли борти з лаваша.
  3. У центр виливаємо жовток, накриваємо кришкою та готуємо під кришкою на середньому вогні близько 5 хвилин. Якщо любите рідкий жовток — потрібно тримати на вогні трохи менше часу.

Готову яєчню посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею і перчимо на свій смак. Подаємо сніданок разом з улюбленим напоєм.