Трохи молока та жменя борошна: розкішний шоколадний десерт без желатину і мороки

Читать на русском
Автор
11658
Надзвичайно смачний та ефектний десерт Новина оновлена 20 лютого 2024, 06:50
Надзвичайно смачний та ефектний десерт. Фото ukr.media

Такий тортик зовсім нескладно приготувати

Ми розповідали, як приготувати смачний торт "Чорний принц". Тепер ділимось рецептом ще одного надзвичайно апетитного та ефектного десерту.

Там немає тіста, тому він дуже ніжний — мус на основі молока створює неймовірну текстуру. На Ukr.Media розповіли, як приготувати тришаровий шоколадний десерт.

Інгредієнти:

  • 500 мл молока
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст. л. какао
  • 50 г молочного шоколаду
  • 1 ч. л. вершкового масла

Білий шар:

  • 500 мл молока
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст. л. борошна
  • дрібка ваніліну
  • 50 г білого шоколаду
  • 1 ч. л. вершкового масла

Ганаш:

  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 100 мл молока
  • 150 г темного шоколаду

Спосіб приготування:

  1. З'єднуємо в каструлі молоко, цукор, борошно, крохмаль та какао. Перемішуємо вінчиком і ставимо на вогонь.
  2. Додаємо шоколад, коли всі компоненти з'єднаються. Продовжуємо помішувати та зменшуємо вогонь після закипання.
  3. Додаємо вершкове масло, коли з'являться бульбашки. Перемішуємо, чекаємо повного розчинення і знімаємо з вогню. Переливаємо гарячу шоколадну масу у форму.
  4. Не чекаючи охолодження першого шару, готуємо другий. З'єднуємо в каструлі молоко, цукор, крохмаль, борошно та ванілін.
  5. Ставимо на вогонь. Додаємо білий шоколад, коли всі компоненти з'єднаються.
  6. Зменшуємо вогонь після появи бульбашок. Додаємо вершкове масло та активно помішуємо.
  7. Знімаємо з вогню. Переливаємо густий білий крем зверху на шоколадний шар. Відправляємо в холодильник на 1 годину.
  8. Через 1 годину, коли всі попередні шари стабілізуються, готуємо ганаш. Додаємо дрібно порізаний темний шоколад до гарячого молока.
  9. Перемішуємо до розчинення. Додаємо вершкове масло і дочекаємося розчинення.
  10. Поливаємо десерт ганашем. Відправляємо в холодильник на 30 хвилин, щоб десерт стабілізувався.

Виходить дуже ніжна і смачна солодка страва. Також ми розповідали, як приготувати вдома "Червоний оксамит".