Мало хто знає: як додати борошно в підливу і не зіпсувати смак страви

Читать на русском
Автор
28878
Розповідаємо про тонкощі вдалого приготування страви
Розповідаємо про тонкощі вдалого приготування страви. Фото smachnonews.24tv.ua

Від цього залежить, наскільки вдалою буде ваша страва

Ми розповідали про хитрий трюк, який в рази спростить приготування фаршу. Тепер ділимось порадою, яка дозволить значно смачніше приготувати підливу. Традиційно для того, щоб зробити текстуру соусу густішою, а смак — об’ємнішим, кулінари додають борошно. Але для того, щоб в результаті страва була смачною, треба робити це правильно.

Густа та ароматна підлива — відмінне доповнення для будь-якої страви. Є два основні компоненти, які кулінари використовують для загущення соусу — борошно і крохмаль. Telegraf розповідає, як саме додавати борошно у підливу, щоб смак був чудовим і насиченим.

Як приготувати смачну підливу

Для приготування краще використовувати і рослинну олію, і трохи вершкового масла. Помістіть ці два компоненти на холодну сковороду і поставте її на невеликий вогонь. Важливо, щоб сковорода не перегрілась, інакше вона перегріє масло. Як тільки ви помітите, що масло розтануло, можна додавати борошно.

Просійте борошно на сковороду і одразу починайте перемішувати. Ви помітите, як борошно почне темніти. Обсмажуйте його кілька хвилин, перемішуючи, до легкого карамельного відтінку. Після цього можна невеликими порціями вливати бульйон, постійно перемішуючи.

Якщо бажаєте додати овочі, обсмажте їх заздалегідь. Додайте разом із спеціями на етапі, коли весь бульйон буде в сковороді а підлива матиме повністю однорідну текстуру.

Так можна приготувати особливо смачну та ароматну підливу. Також ми розповідали, що під час приготування борщу класти першим — капусту чи картоплю.