Примхлива фіалка перестала цвісти: це копійчане удобрення поверне рослину до життя

Читать на русском
Автор
1120
Фіалка зацвіте з новою силою, якщо її підживити
Фіалка зацвіте з новою силою, якщо її підживити. Фото Freepik

Дізнайтеся, як змусити фіалки в домі пишно цвісти

У багатьох вдома є фіалки, які за хороших умов, майже цілий рік цвітуть. Однак, фіалка — дуже вибаглива рослина і найменша зміна в температурі або освітленні може призвести до того, що рослина перестає цвісти. "Телеграф" вже розповідав про добриво, яке поверне до життя герань, а сьогодні ділиться чим підживити фіалки для пишного цвітіння.

Досвідчені квітникарі знають, що фіалки потрібно час від часу підгодовувати корисними речовинами, тоді вони майже завжди цвістимуть, пише tsn.ua. Є чотири бюджетні удобрення, які можна зробити своїми руками.

Чим підгодувати фіалку?

Кавова гуща

Після того, як випили заварну каву, не викидайте кавову гущу, а зробіть з неї чудове добриво для фіалок. Гуща окислює грунт та покращує його структуру. Підсипати гущу потрібно впереміш із землею, але в жодному разі не лити залишки кави з гущею прямо на рослину.

Дріжджі з цукром

Щоб наростити кореневу систему та стимулювати цвітіння рослин, використовують дріжджі з цукром. Підгодовувати таким засобом фіалки потрібно кілька разів на місяць, а взимку один раз на місяць.

Деревна зола

Це фосфорно-калійне удобрення гарне тим, що відлякує шкідників та розкислює ґрунт. Розбавте 1 ст ложку попелу в літрі води та дайте постояти кілька годин. Потім розмішайте розчин та поливайте фіалки двічі на місяць.

Розчин йоду

Розчин звичайного йоду з аптеки може стати гарним стимулятором для цвітіння фіалок. Розчиніть краплю йоду у трьох літрах води та поливайте цим розчином один раз на місяць.

Раніше "Телеграф" розповідав секретний спосіб, як змусити цвісти орхідею. Після цієї процедури вже за тиждень з’являться нові бутони.