"Калачики" зацвітуть з новою силою: приготуйте солодке підживлення для кімнатної герані

Читать на русском
Автор
57586
Герань зацвіте пишними калачиками
Герань зацвіте пишними калачиками. Фото Freepik

Чим підгодувати герань, щоб вона пишно зацвіла

За зиму кімнатна герань у горщиках могла послабшати і зажуритися, тому варто замислитися над тим, щоб її підгодувати та посилити. Як виявилося, є прості способи, як відновити сили рослини та змусити "калачики" пишно цвісти.

Герань, або пеларгонія, або по народному "калачики" під час цвітіння стають головною окрасою в домі любителів кімнатних рослин. Однак ця рослина вимагає догляду, пише apostrophe.ua. Приготувати підживлення для пеларгонії можна вдома своїми руками.

Чим підгодувати герань для пишного цвітіння — два способи

Солодке підживлення

Цукрове удобрення допоможе герані пережити зиму, коли не вистачає сонячного світла та поживних речовин. Розведіть у 4 склянках води 2 столові ложки цукру і поливайте цим розчином ґрунт під геранню. Однак, поливати солодкою водою пеларгонію варто не частіше ніж раз на місяць, щоб не утворилася пліснява.

Дріжджове підживлення

Дріжджі можуть стати хорошим джерелом поживних речовин для кімнатних рослин, у тому числі для пеларгонії. Для приготування добрива розведіть 100 г сухих дріжджів у 4 склянках теплої води. Коли вода охолоне, а дріжджі набухнуть, цим розчином можна поливати вазони. Робити таке підживлення для герані найкраще раз на сезон — взимку, навесні, влітку та восени.

Раніше "Телеграф" розповідав, як часто потрібно поливати взимку орхідею. Основні правила догляду за кімнатною рослиною.