"Дирижаблі" по-литовськи: найсмачніша візитівка країни

Читать на русском
Автор
2313
Найвідоміша страва литовської кухні
Найвідоміша страва литовської кухні. Фото shuba.life

Цепеліни трохи нагадують наші галушки

Важко уявити наше життя без звичних галушок. Ми не тільки ласуємо ними на сніданок чи вечерю, ми готуємо навіть незвичайний суп.

До речі, у Литві галушки теж дуже люблять. Ця національна страва литовської кухні називається "цепеліни". Ця назва прижилася під час Першої світової війни від назви виробника німецьких дирижаблів – Zeppelin. Тому для них обов’язково дотримання правильної форми виробу. Рецептом ділиться OBOZ.UA.

Як приготувати литовські цепеліни

Інгредієнти:

  • картопля — 8-9 шт.;
  • м’ясний фарш — 350-400 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • цибуля — 1 шт.;
  • сало, сметана — до свого смаку;
  • рослинна олія — для смаження;
  • вода — для варіння;
  • крохмаль картопляний — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо чотири картоплини в мундирі, даємо охолонути, чистимо і перекручуємо на м’ясорубці.
  2. Картопля, що залишилася, чистим, пропускаємо через сокодавилку, віджимаємо від зайвого соку. Картопляну макуху разом з крохмалем, що залишився, відправляємо до картоплі. Все солимо і перчимо.
  3. Беремо невеликий шматочок тіста, формуємо з нього коржик. Всередину кладемо трохи фаршу та защипуємо. Повторюємо, поки не закінчиться тісто та фарш.
  4. Цепеліни обвалюємо в сухому картопляному крохмалі та варимо в киплячій підсоленій воді протягом 7 хвилин.

Подаємо їх із домашньою сметаною або улюбленим соусом. Смачного!