Майонез, відміна: рецепт легкого салату для тих, хто втомився від популярного соусу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ви приготуєте страву за лічені хвилини
Ми готуємо різноманітні салати майже щодня. Але рецепти багатьох з них містять майонез і улюблена страва стає важкою для шлунка.
Разом з Shuba ми поділимося рецептом салату для втомлених святкових майонезних страв. У його складі — тільки овочі, але за бажанням ви можете додати в салат варене або смажене куряче філе або шматочки слабосолоного лосося. Спробуйте — і ви не пошкодуєте.
Як приготувати овочевий салат без майонезу
Інгредієнти на 3 порції:
- огірок – 1 шт.;
- перець болгарський червоний – 1 шт.;
- морква – 1 велика чи 2 маленькі;
- кунжут білий – на свій смак
Для заправки:
- олія оливкова Extra Virgin — 1 ст. л.;
- мед — 1 ч. л.;
- лимон, сік — 1 ст. л.;
- соус соєвий – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Огірок і перець миємо, нарізаємо тонкою соломкою довжиною 3 см. Відправляємо салатник.
- Моркву чистимо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи — тоді вона буде однаковою і хрусткою. Додаємо до огірка та перцю.
- Для приготування заправки в окремому посуді змішуємо оливкову олію, мед, лимонний сік і соєвий соус.
- Приготованою заправкою поливаємо салат, ретельно перемішуємо і присипаємо смаженим на сухій сковороді кунжутом.
Подаємо салат з улюбленими котлетами та найсмачнішим гарніром. Смачного!