Майонез, відміна: рецепт легкого салату для тих, хто втомився від популярного соусу

Читать на русском
Автор
Салат виходить дуже смачним
Салат виходить дуже смачним. Фото cookpad.com

Ви приготуєте страву за лічені хвилини

Ми готуємо різноманітні салати майже щодня. Але рецепти багатьох з них містять майонез і улюблена страва стає важкою для шлунка.

Разом з Shuba ми поділимося рецептом салату для втомлених святкових майонезних страв. У його складі — тільки овочі, але за бажанням ви можете додати в салат варене або смажене куряче філе або шматочки слабосолоного лосося. Спробуйте — і ви не пошкодуєте.

Як приготувати овочевий салат без майонезу

Інгредієнти на 3 порції:

  • огірок – 1 шт.;
  • перець болгарський червоний – 1 шт.;
  • морква – 1 велика чи 2 маленькі;
  • кунжут білий – на свій смак

Для заправки:

  • олія оливкова Extra Virgin — 1 ст. л.;
  • мед — 1 ч. л.;
  • лимон, сік — 1 ст. л.;
  • соус соєвий – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Огірок і перець миємо, нарізаємо тонкою соломкою довжиною 3 см. Відправляємо салатник.
  2. Моркву чистимо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи — тоді вона буде однаковою і хрусткою. Додаємо до огірка та перцю.
  3. Для приготування заправки в окремому посуді змішуємо оливкову олію, мед, лимонний сік і соєвий соус.
  4. Приготованою заправкою поливаємо салат, ретельно перемішуємо і присипаємо смаженим на сухій сковороді кунжутом.

Подаємо салат з улюбленими котлетами та найсмачнішим гарніром. Смачного!