Скрутіть з фольги кульку: прості та швидкі способи чищення моркви

Читать на русском
Автор
780
Хитрість, яка вас здивує Новина оновлена 19 лютого 2024, 12:50
Хитрість, яка вас здивує. Фото shutterstock.com

Вам не знадобиться ні ніж, ні овочечистка

Морква – це обов’язковий інгредієнт багатьох салатів, гарнірів та перших страв. Її можна запікати, смажити, варити або навіть використовувати для приготування десертів.

Чищення моркви не приносить задоволення — це займає багато часу, та й після доводиться відмивати кухню від шкірки. А якщо під рукою немає овочечистки чи ножа – це справжній виклик. Тому разом із "Главредом" поділимося дивовижним методом чистики моркви без зайвих інструментів, який мінімізує обрізки та заощадить ваш час.

Як очистити моркву без ножа та овочечистки

Для першого способу вам знадобиться звичайна фольга. Скотіть з неї невелику кульку розміром із тенісний м’яч.

Цією кулькою ретельно потріть моркву з усіх боків. Фольга делікатно видалить верхній шар без зайвих обрізків. Таким чином, ви очистите моркву з мінімальними зусиллями та без необхідності використовувати ніж або овочечистку. Цей метод заощаджує ваш час і дозволить уникнути зайвих відходів.

Для другого способу вам знадобиться металева губка для миття посуду — з її допомогою ви легко почистите і дрібну, і велику моркву. Просто пройдіться морквою металевою губкою, промийте її під проточною водою — і проблема вирішена.

Чи очистили моркву? Тепер приготуйте з нею капустяний салат та насолоджуйтесь.