Якщо гості дзвонять у двері: неймовірно швидкий та простий рецепт салату

Читать на русском
Автор
3634
Салат виходить не тільки смачним, а й корисним
Салат виходить не тільки смачним, а й корисним. Фото babusyni-retsepty

Вжух — і страва на столі

Найрізноманітніші салати – найчастіший гість на наших кухнях. Що може бути простіше ніж нарізати улюблені інгредієнти, заправити соусом і подати до столу?

Саме такий салат ми з life.nv.ua сьогодні приготуємо. Цей салат має безліч переваг. Інгредієнти ви знайдете, як тільки відкриєте холодильник: навряд чи хтось обходиться вдома без капусти, зелені та моркви. До того ж приготування страви займе буквально пару хвилин, а смак поверне вас у тепле літо.

Як приготувати овочевий салат

Інгредієнти

Для салату:

  • морква — 1 шт.;
  • капуста — 0,5 шт.;
  • кріп та петрушка — до свого смаку;
  • кукурудза консервована — 1 банка;
  • сіль — щіпка;
  • болгарський перець — за бажанням.

Для соусу:

  • сметана 15% — 8 ч. л.;
  • соєвий соус — 2 ч. л.;
  • солодка гірчиця — 2 ч. л.;
  • мед — 2 ч. л.;
  • сік лимона — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Свіжу капусту шаткуємо і віджимаємо руками, щоб вона стала м’якшою.
  2. Моркву чистимо і натираємо на тертці для моркви корейською або на звичайній великій тертці.
  3. Зелень миємо, сушимо і дрібно нарізаємо.
  4. Зливаємо рідину з консервованої кукурудзи.
  5. Змішуємо всі інгредієнти, за бажанням додаємо подрібнений болгарський перець.
  6. В окремій ємності змішуємо сметану, соєвий соус, гірчицю, мед та сік лимона, перемішуємо до однорідного стану.
  7. Отриманим соусом заливаємо салат, все перемішуємо та подаємо до столу.

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки можна зберігати салати. Ці знання знадобляться вам, особливо перед новорічними святами.