Якщо гості дзвонять у двері: неймовірно швидкий та простий рецепт салату
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3634
Вжух — і страва на столі
Найрізноманітніші салати – найчастіший гість на наших кухнях. Що може бути простіше ніж нарізати улюблені інгредієнти, заправити соусом і подати до столу?
Саме такий салат ми з life.nv.ua сьогодні приготуємо. Цей салат має безліч переваг. Інгредієнти ви знайдете, як тільки відкриєте холодильник: навряд чи хтось обходиться вдома без капусти, зелені та моркви. До того ж приготування страви займе буквально пару хвилин, а смак поверне вас у тепле літо.
Як приготувати овочевий салат
Інгредієнти
Для салату:
- морква — 1 шт.;
- капуста — 0,5 шт.;
- кріп та петрушка — до свого смаку;
- кукурудза консервована — 1 банка;
- сіль — щіпка;
- болгарський перець — за бажанням.
Для соусу:
- сметана 15% — 8 ч. л.;
- соєвий соус — 2 ч. л.;
- солодка гірчиця — 2 ч. л.;
- мед — 2 ч. л.;
- сік лимона — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Свіжу капусту шаткуємо і віджимаємо руками, щоб вона стала м’якшою.
- Моркву чистимо і натираємо на тертці для моркви корейською або на звичайній великій тертці.
- Зелень миємо, сушимо і дрібно нарізаємо.
- Зливаємо рідину з консервованої кукурудзи.
- Змішуємо всі інгредієнти, за бажанням додаємо подрібнений болгарський перець.
- В окремій ємності змішуємо сметану, соєвий соус, гірчицю, мед та сік лимона, перемішуємо до однорідного стану.
- Отриманим соусом заливаємо салат, все перемішуємо та подаємо до столу.
Раніше "Телеграф" розповідав, скільки можна зберігати салати. Ці знання знадобляться вам, особливо перед новорічними святами.