Мавпячий хліб: популярна американська випічка, яку їдять руками

Читать на русском
Автор
982
Незвичайна американська випічка
Незвичайна американська випічка. Фото shuba.life

Таку точно не купіть у найближчому магазині

Якщо говоримо про американську їжу, то згадуємо або пишні панкейки, або макарони з сиром по-американськи. Але сьогодні ми поділимося з вами незвичайною випічкою під назвою мавпячий хліб.

Цю американську солодку випічку зі шматочків дріжджового тіста з корицею за рецептом Shuba часто подають на сніданок чи свято. За легендою він називається так тому, що їдять її руками — людина розбирає хліб шматочками як мавпа. Інша ж версія стверджує, що кульки хліба нагадують плоди баобаба, які так люблять мавпи.

Як приготувати мавповий хліб

Інгредієнти на форму для кексу діаметром 10 см:

  • борошно пшеничне – 500 г;
  • цукрова пудра – 80 г;
  • дріжджі сухі – 5 г;
  • молоко 2,5% — 360 мл;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • масло вершкове 73% — 200 г;
  • цукор очеретяний коричневий — 150 г;
  • кориця мелена – 2 ч. л.

Для карамельного соусу:

  • масло вершкове 73% — 50 г;
  • цукор очеретяний коричневий — 100 г;
  • вершки – 120 г.

Спосіб приготування:

  1. Борошно, цукрову пудру та дріжджі відправляємо в чашу міксера з насадкою-гаком і замішуємо. Додаємо тепле молоко, половину розм’якшеного вершкового масла та на середній швидкості місимо протягом 3-4 хвилин. Тісто перекладаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце на годину.
  2. Через вказаний час обходимо тісто кулаком, викладаємо на посипану мукою поверхню і ділимо тісто на 3 частини. Кожну скочуємо ковбаскою і розрізаємо на 12 шматочків. Формуємо їх кульки.
  3. У неглибокій тарілці змішуємо коричневий цукор і корицю, окрему тарілку відправляємо розтоплене вершкове масло. Кожну кульку занурюємо в масло, потім у суміш цукру і викладаємо на змащену маслом форму. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у тепле місце на півгодини – годину.
  4. Через вказаний час відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Дістаємо з духовки, даємо охолонути протягом 5 хвилин і перевертаємо на блюдо.
  5. Для приготування соусу карамельного викладаємо необхідні інгредієнти у велику сковороду, ставимо на середній вогонь і помішуючи, готуємо до закипання. Зменшуємо вогонь і залишаємо ще на 5 хвилин.

Готовий мавпячий хліб поливаємо карамельним соусом і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного.