Смачніший, ніж "Шарлотка": яблучний пиріг із заварним кремом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 981
Випічка виходить дуже ніжною
Класичну "Шарлотку" знають і люблять, напевно, всі. Однак часом хочеться приготувати щось нове і не менш смачне, особливо якщо врожай яблук видався хорошим.
Так, чудовим вибором стане яблучний пиріг із заварним кремом. Його нескладно готувати, але він підкорить своїм смаком, інформують на YouTube-каналі "Сімейна кухня".
Як приготувати яблучний пиріг із заварним кремом
Інгредієнти:
Для крему:
- молоко — 250 мл;
- цукор — 50 г;
- яйце — 1 шт;
- крохмаль кукурудзяний — 15 г;
- ванілін до смаку.
Для тесту:
- яйця — 2 шт;
- яблука — 2 шт;
- цукор — 100 г;
- молоко — 100 мл;
- борошно — 200 г;
- ванілін — за смаком;
- розпушувач — 1ч. л.
Спосіб приготування:
- Яйця розтерти із цукром та ваніліном.
- Додати молоко, перемішати.
- Додати крохмаль, перемішати.
- Варити на невеликому вогні, постійно помішуючи до загустіння.
- Крем зняти з плити, залишити вистигати.
- Яблука очистити від шкірки, нарізати слайсами.
- Для тіста яйця змішати з цукром, збити до стійкої та густої маси, не менше 5-7 хвилин.
- З’єднати борошно з розпушувачем і просіяти частинами масу, вимісити тісто.
- Додати яблука, перемішати.
- Тісто викласти у форму, застелену пергаментом, видавити зверху крем.
- Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
- Готовий пиріг посипати цукровою пудрою і подавати до столу.
А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати пишний пиріг з малиною. Ягідки малини роблять пиріг соковитим та надають випічці літній колорит.