Смачніший, ніж "Шарлотка": яблучний пиріг із заварним кремом

Читать на русском
Автор
981
Смачний, ніжний та красивий пиріг
Смачний, ніжний та красивий пиріг. Фото https://t.me/

Випічка виходить дуже ніжною

Класичну "Шарлотку" знають і люблять, напевно, всі. Однак часом хочеться приготувати щось нове і не менш смачне, особливо якщо врожай яблук видався хорошим.

Так, чудовим вибором стане яблучний пиріг із заварним кремом. Його нескладно готувати, але він підкорить своїм смаком, інформують на YouTube-каналі "Сімейна кухня".

Як приготувати яблучний пиріг із заварним кремом

Інгредієнти:

Для крему:

  • молоко — 250 мл;
  • цукор — 50 г;
  • яйце — 1 шт;
  • крохмаль кукурудзяний — 15 г;
  • ванілін до смаку.

Для тесту:

  • яйця — 2 шт;
  • яблука — 2 шт;
  • цукор — 100 г;
  • молоко — 100 мл;
  • борошно — 200 г;
  • ванілін — за смаком;
  • розпушувач — 1ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Яйця розтерти із цукром та ваніліном.
  2. Додати молоко, перемішати.
  3. Додати крохмаль, перемішати.
  4. Варити на невеликому вогні, постійно помішуючи до загустіння.
  5. Крем зняти з плити, залишити вистигати.
  6. Яблука очистити від шкірки, нарізати слайсами.
  7. Для тіста яйця змішати з цукром, збити до стійкої та густої маси, не менше 5-7 хвилин.
  8. З’єднати борошно з розпушувачем і просіяти частинами масу, вимісити тісто.
  9. Додати яблука, перемішати.
  10. Тісто викласти у форму, застелену пергаментом, видавити зверху крем.
  11. Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
  12. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою і подавати до столу.

А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати пишний пиріг з малиною. Ягідки малини роблять пиріг соковитим та надають випічці літній колорит.