Як повернути пуховику магазинний вигляд: допоможе трюк із феном

Читать на русском
Автор
781
Після прання зимові куртки втрачають форму
Після прання зимові куртки втрачають форму. Фото freepik.com

Найпростіший спосіб розправити наповнювач пуховика

Пуховики є ідеальним поєднанням комфорту та універсальності. Але через численні прання такі куртки з часом втрачають свою початкову форму та об’єм. Це змушує власників замислитись, як повернути пуховику первісний вигляд.

Реставрувати пуховик можна легко в домашніх умовах. Досвідчені господині рекомендують використовувати для прання таких курток тенісні м’ячики. Але якщо пуховик уже випрано і наповнювач збився, допоможе фен.

Як повернути форму пуховика після прання

Щоб результат не розчарував, потрібна обережність та увага. Дуже важливо правильно підготувати куртку: перед початком роботи переконайтеся, що вона чиста та повністю суха. Після цього розкладіть її на стійкій плоскій поверхні.

Коли все буде готове, просуньте фен у рукав пуховика та увімкніть його. Не використовуйте гаряче повітря, щоб не пошкодити тканину.

Під час обдування неабразивною паличкою акуратно постукуйте по стьобаних ділянках, розподіляючи наповнювач і дозволяючи волокнам рівномірно розподілятися. Цей крок необхідний для того, щоб куртка відновила свій об’єм та характерний зовнішній вигляд.

Важливо працювати плавними та безперервними рухами, не додаючи великої сили.

Якщо наповнювач збився не дуже сильно, розпушити пуховик можна і за допомогою звичайного гребінця.

Раніше "Телеграф" ділився простими способами освіжити взуття. Завдяки цим лайфхакам ваші черевики не смердітимуть.