За якої температури біла білизна стає дійсно чистою: це корисно знати

Читать на русском
Автор
99021
Білі речі легко втрачають свій колір
Білі речі легко втрачають свій колір. Фото Pexels

На білій білизні особливо помітні плями

Чи то постільна білизна, шкарпетки, рушники або сорочки – біла білизна залишиться красивою, тільки якщо її правильно доглядати. Через вибір неправильної температури або способу прання вона легко втрачає свій вигляд.

Звичайно ж відбілити речі можна за допомогою спеціальних засобів із магазину чи народних способів. Але все ж таки не заважає знати, як уникнути неприємних наслідків прання білих речей.

Як правильно прати білу білизну

Як і у випадку з іншою білизною, температура, при якій слід прати білу білизну, залежить в першу чергу від матеріалу. Те саме стосується і правильної програми прання. Щоб одяг з делікатних тканин не сідав і не втрачав форму, завжди слід дотримуватися інструкцій з догляду, вказаних на етикетці.

Зазвичай слабко або середньозабруднена білизна очищається при температурі 30 або 40 градусів. Постільна білизна, рушники та інші текстильні вироби з бавовни або льону можна прати при вищій температурі — 60 градусів. За такої температури при використанні сильнодійного миючого засобу білизна додатково відбілюється та знезаражується.

Щоб білизна залишалася білою, не сіріла і не знебарвлювалася

  • Завжди періть білу білизну окремо від кольорової й тим більше — темної білизни. Яскрава білизна в барабані може призвести до зміни кольору.
  • Для білої білизни з нечутливих тканин краще використовувати сильнодійний миючий засіб у вигляді порошку. Зазвичай вони містять відбілювач, який гарантує, що білизна залишиться білою і не посіріє. Відбілювач активується за температури до 40 градусів, але його ефект посилюється з підвищенням температури.
  • Використовуйте засіб для прання вовняних виробів для білого вовняного одягу та м’який засіб для шовку.
  • Якщо біла білизна вже набула сірого відтінку, найкраще вивісити її сушитися на вулиці. Сонячне світло також має відбілюючий ефект і може повернути білизну.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним способом підтримувати чистоту джинсів. Пральна машинка та порошок для цього не завжди потрібні.