Розкішний шоколадний пиріг з кількох яєць: нереально смачна бюджетна випічка до чаю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 24537
Рецепт вологого, смачного та ароматного шоколадного пирога
Ми розповідали, як приготувати розкішний торт "Червоний оксамит". Якщо ж шукаєте простіший рецепт, який пасуватиме на щодень, зверніть увагу на наступний рецепт.
Як приготувати такий вологий і смачний пиріг, розповіли на порталі "Школа Життя". Він виходить надзвичайно смачним, насиченим, ще й печеться нескладно. Можна подавати його до чаю, як самостійний десерт, або навіть розрізати на коржі та перетворити на торт.
Інгредієнти:
- 300 г пшеничного борошна
- 80 г какао-порошку
- 6 г харчової соди
- 4 курячих яйця
- 1 дрібка солі
- 340 г цукру
- 16 г ванільного цукру
- 120 г соняшникової олії
- 240 мл молока
- 200 мл окропу
- 1 ст. л. 9% оцту
Для глазурі:
- 200 г молочного шоколаду
- 120 мл молока
- 50 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Розігріваємо духовку до 150°C. У мисці змішуємо борошно, какао-порошок і харчову соду. Перемішуємо.
- В окремій мисці збиваємо яйця, ванільний цукор та дрібку солі. Збиваємо міксером протягом 5 хвилин до отримання пишної світлої маси.
- Всипаємо до яєць цукор-пісок і збиваємо міксером кілька хвилин. Вливаємо в тісто олію без запаху і молоко кімнатної температури. Все ретельно перемішуємо міксером.
- Просіюємо в миску відразу всю суху суміш і перемішуємо міксером до однорідності. Після цього вливаємо 200 мл окропу і знову з’єднуємо міксером. Додаємо 1 столову ложку 9% оцту та перемішуємо.
- Переливаємо тісто у форму. Ставимо в заздалегідь розігріту до 150°C духовку приблизно на 50 хвилин.
- Готовність пирога перевіряємо дерев'яною шпажкою. Даємо готовому пирогу повністю охолонути, і лише потім витягаємо з форми.
- В сотейник наливаємо молоко і додаємо вершкове масло. Доводимо до кипіння і одразу ж знімаємо з вогню. Додаємо молочний шоколад та перемішуємо до повного його розчинення.
- Глазур'ю поливаємо пиріг зверху. Розрівнюємо за допомогою ложки або лопатки.
Пиріг відразу можна нарізати на шматочки і подавати до столу. Також ми розповідали, як приготувати десерт "Чорний принц".