Розкішний шоколадний пиріг з кількох яєць: нереально смачна бюджетна випічка до чаю

Читать на русском
Автор
24602
Це відмінний варіант випічки до чаю чи кави
Це відмінний варіант випічки до чаю чи кави. Фото Факти

Рецепт вологого, смачного та ароматного шоколадного пирога

Ми розповідали, як приготувати розкішний торт "Червоний оксамит". Якщо ж шукаєте простіший рецепт, який пасуватиме на щодень, зверніть увагу на наступний рецепт.

Як приготувати такий вологий і смачний пиріг, розповіли на порталі "Школа Життя". Він виходить надзвичайно смачним, насиченим, ще й печеться нескладно. Можна подавати його до чаю, як самостійний десерт, або навіть розрізати на коржі та перетворити на торт.

Інгредієнти:

  • 300 г пшеничного борошна
  • 80 г какао-порошку
  • 6 г харчової соди
  • 4 курячих яйця
  • 1 дрібка солі
  • 340 г цукру
  • 16 г ванільного цукру
  • 120 г соняшникової олії
  • 240 мл молока
  • 200 мл окропу
  • 1 ст. л. 9% оцту

Для глазурі:

  • 200 г молочного шоколаду
  • 120 мл молока
  • 50 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 150°C. У мисці змішуємо борошно, какао-порошок і харчову соду. Перемішуємо.
  2. В окремій мисці збиваємо яйця, ванільний цукор та дрібку солі. Збиваємо міксером протягом 5 хвилин до отримання пишної світлої маси.
  3. Всипаємо до яєць цукор-пісок і збиваємо міксером кілька хвилин. Вливаємо в тісто олію без запаху і молоко кімнатної температури. Все ретельно перемішуємо міксером.
  4. Просіюємо в миску відразу всю суху суміш і перемішуємо міксером до однорідності. Після цього вливаємо 200 мл окропу і знову з’єднуємо міксером. Додаємо 1 столову ложку 9% оцту та перемішуємо.
  5. Переливаємо тісто у форму. Ставимо в заздалегідь розігріту до 150°C духовку приблизно на 50 хвилин.
  6. Готовність пирога перевіряємо дерев'яною шпажкою. Даємо готовому пирогу повністю охолонути, і лише потім витягаємо з форми.
  7. В сотейник наливаємо молоко і додаємо вершкове масло. Доводимо до кипіння і одразу ж знімаємо з вогню. Додаємо молочний шоколад та перемішуємо до повного його розчинення.
  8. Глазур'ю поливаємо пиріг зверху. Розрівнюємо за допомогою ложки або лопатки.

Пиріг відразу можна нарізати на шматочки і подавати до столу. Також ми розповідали, як приготувати десерт "Чорний принц".