Нереально смачний і дуже незвичайний: такий торт-омлет дуже люблять у Японії

Читать на русском
Автор
856
Рецепт, за який талія подякує
Рецепт, за який талія подякує. Фото shuba.life

Неймовірний сніданок із чотирьох інгредієнтів

Ми вже розповідали, що японці люблять поснідати незвичайним омлетом "Тамагояки". Вони ще ті ласуни та не обмежують себе в їжі.

Ще на сніданок у Японії дуже люблять поласувати тортом-омлетом. Цей десерт дуже швидкий у приготуванні, смачний та корисний і без грама цукру. Для його приготування не потрібно особливих умінь: якщо ви знаєте, як вмикати міксер та плиту – у вас все вийде. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати японський шоколадний торт-омлет

Інгредієнти 2 порції:

  • яйця курячі – 5 шт.;
  • какао-порошок – 1 ст. л.;
  • цукор — 4 ч. л.;
  • масло вершкове 73% — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Яєчні білки відокремлюємо від жовтків. Білки збиваємо до утворення густої піни. Додаємо 2 ч. л. і збиваємо ще раз.
  2. У жовтки додаємо какао, залишки цукру і збиваємо міксером до утворення однорідної маси. Виливаємо на розігріту сковороду з вершковим маслом та випікаємо на слабкому вогні 1 хвилину.
  3. Зверху на масу з какао викладаємо збиті білки, накриваємо кришкою та випікаємо протягом 5 хвилин.
  4. Через вказаний час лопаткою виймаємо торт-омлет на тарілку, розрізаємо навпіл і даємо трохи охолонути. Після того викладаємо одну половину на іншу таким чином, щоб коричнева частина виявилася зверху, а білі частини з’єдналися один з одним. Розрізаємо ще на дві частини та подаємо на стіл.

А на обід можна приготувати крабовий салат японською. Спробуйте — і так готуватимете завжди.