Таким омлетом у Японії снідають і любителі аніме, і бізнесмени
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3018
Відмінний варіант для ситного сніданку
Пишний, ситний, апетитний омлет — одна з улюблених страв на сніданок. Рецептів їх неймовірна безліч, але ми все ж таки поділимося ще одним.
Разом із Shuba ми розповімо, який омлет їдять зранку в Японії. Називається він Омурайсу і по суті це рис із куркою та овочами, загорнуті в омлет. Омлет має бути повітряним, начинка досить насиченою – для цього до рису з куркою додають кетчуп або соєвий соус. Спробуйте улюблений усіма японцями омлет — і він вам теж сподобається.
Як приготувати омлет з рисом Омурайсу
Інгредієнти на 4 порції:
- яйця курячі — 8 шт.;
- олія соняшникова рафінована — 1 ст. л.;
- куряча грудка — 450 г;
- цибуля ріпчаста — 1/2 шт.;
- печериці — 4 шт.;
- перець болгарський червоний – 1 шт.;
- рис — 400 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- кетчуп — 1/4 склянки.
Спосіб приготування:
- Курку нарізаємо на маленькі кубики 1 см і обсмажуємо в розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Додаємо нарізані кубиками цибулю, гриби та перець, обсмажуємо близько 5 хвилин до м’якості.
- Рис відварюємо відповідно до інструкції, остуджуємо і додаємо в сковороду, обсмажуємо разом з овочами та грибами. Солимо і перчимо на смак, вимикаємо вогонь, додаємо кетчуп і все ретельно перемішуємо.
- Чайну ложку олії розігріваємо у великій сковороді, вливаємо збиті 2 яйця і смажимо омлет.
- Чверть рису відправляємо всередину омлету, складаємо верхню та нижню сторони омлету поверх рису, відправляємо на тарілку.
- Аналогічні дії повторюємо з яйцями, що залишилися, і рисом.
Поверх кожного Омурсайсу наносимо трохи кетчупу і подаємо на стіл разом із чіабатою за рецептом "Телеграфа". Смачного.