Таким омлетом у Японії снідають і любителі аніме, і бізнесмени

Читать на русском
Автор
3018
Запаморочливий омлет із простих продуктів
Запаморочливий омлет із простих продуктів. Фото shuba.life

Відмінний варіант для ситного сніданку

Пишний, ситний, апетитний омлет — одна з улюблених страв на сніданок. Рецептів їх неймовірна безліч, але ми все ж таки поділимося ще одним.

Разом із Shuba ми розповімо, який омлет їдять зранку в Японії. Називається він Омурайсу і по суті це рис із куркою та овочами, загорнуті в омлет. Омлет має бути повітряним, начинка досить насиченою – для цього до рису з куркою додають кетчуп або соєвий соус. Спробуйте улюблений усіма японцями омлет — і він вам теж сподобається.

Як приготувати омлет з рисом Омурайсу

Інгредієнти на 4 порції:

  • яйця курячі — 8 шт.;
  • олія соняшникова рафінована — 1 ст. л.;
  • куряча грудка — 450 г;
  • цибуля ріпчаста — 1/2 шт.;
  • печериці — 4 шт.;
  • перець болгарський червоний – 1 шт.;
  • рис — 400 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • кетчуп — 1/4 склянки.

Спосіб приготування:

  1. Курку нарізаємо на маленькі кубики 1 см і обсмажуємо в розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Додаємо нарізані кубиками цибулю, гриби та перець, обсмажуємо близько 5 хвилин до м’якості.
  2. Рис відварюємо відповідно до інструкції, остуджуємо і додаємо в сковороду, обсмажуємо разом з овочами та грибами. Солимо і перчимо на смак, вимикаємо вогонь, додаємо кетчуп і все ретельно перемішуємо.
  3. Чайну ложку олії розігріваємо у великій сковороді, вливаємо збиті 2 яйця і смажимо омлет.
  4. Чверть рису відправляємо всередину омлету, складаємо верхню та нижню сторони омлету поверх рису, відправляємо на тарілку.
  5. Аналогічні дії повторюємо з яйцями, що залишилися, і рисом.

Поверх кожного Омурсайсу наносимо трохи кетчупу і подаємо на стіл разом із чіабатою за рецептом "Телеграфа". Смачного.