Хек вийде як у шеф-кухаря: просто приготуйте його за цим рецептом

Читать на русском
Автор
967
Не тільки смачна, а й корисна страва
Не тільки смачна, а й корисна страва. Фото My food

Ви приготуєте вечерю без особливого клопоту

Любителям рибних страв пощастило — кулінари вигадали дуже велику кількість найрізноманітніших рецептів. Навіть за невеликого бюджету можна побалувати себе хеком.

Сьогодні разом з OBOZ.UА приготуємо цю рибку у вершковому соусі. Це чудовий варіант для ситної сімейної вечері. Цей рецепт — чудове підтвердження того, що за невеликого бюджету можна приготувати ресторанну страву.

Як приготувати хека у вершковому соусі.

Інгредієнти:

  • хек — 1 кг;
  • сметана 30% — 150 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • пшоняне борошно — 1 ст. л.;
  • рибний бульйон — 1 склянка;
  • вода — 1 л;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • рожевий перець горошок – 8-10 шт.;
  • сіль — до свого смаку;
  • цукор — щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Рибу чистимо, нарізаємо довільними шматочками, відправляємо в каструлю і заливаємо водою. Туди ж відправляємо спеції, лавровий лист та варимо до м’якості риби.
  2. Тим часом чистимо цибулю та моркву, подрібнюємо їх і обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією. Додаємо борошно, сметану, сіль, цукор і ретельно все перемішуємо. У сковороду виливаємо невелику кількість рибного бульйону і тушкуємо протягом кількох хвилин.
  3. Відварену рибу чистимо від кісточок, викладаємо в соус і тушкуємо протягом декількох хвилин під кришкою.

Подаємо готовий хек у вершковому соусі разом з улюбленим гарніром. Така вечеря точно сподобається всій родині.