Хек вийде як у шеф-кухаря: просто приготуйте його за цим рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 967
Ви приготуєте вечерю без особливого клопоту
Любителям рибних страв пощастило — кулінари вигадали дуже велику кількість найрізноманітніших рецептів. Навіть за невеликого бюджету можна побалувати себе хеком.
Сьогодні разом з OBOZ.UА приготуємо цю рибку у вершковому соусі. Це чудовий варіант для ситної сімейної вечері. Цей рецепт — чудове підтвердження того, що за невеликого бюджету можна приготувати ресторанну страву.
Як приготувати хека у вершковому соусі.
Інгредієнти:
- хек — 1 кг;
- сметана 30% — 150 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- пшоняне борошно — 1 ст. л.;
- рибний бульйон — 1 склянка;
- вода — 1 л;
- лавровий лист — 2 шт.;
- рожевий перець горошок – 8-10 шт.;
- сіль — до свого смаку;
- цукор — щіпка.
Спосіб приготування:
- Рибу чистимо, нарізаємо довільними шматочками, відправляємо в каструлю і заливаємо водою. Туди ж відправляємо спеції, лавровий лист та варимо до м’якості риби.
- Тим часом чистимо цибулю та моркву, подрібнюємо їх і обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією. Додаємо борошно, сметану, сіль, цукор і ретельно все перемішуємо. У сковороду виливаємо невелику кількість рибного бульйону і тушкуємо протягом кількох хвилин.
- Відварену рибу чистимо від кісточок, викладаємо в соус і тушкуємо протягом декількох хвилин під кришкою.
Подаємо готовий хек у вершковому соусі разом з улюбленим гарніром. Така вечеря точно сподобається всій родині.