Іній усередині склопакета: що це означає та як уникнути проблеми

Читать на русском
Автор
1258
Іній на вікнах може свідчити про проблему
Іній на вікнах може свідчити про проблему. Фото facebook.

Дізнайтеся, як запобігти появі морозних візерунків усередині вікон

Взимку деякі домовласники стикаються з появою конденсату на вікнах. Є безліч простих способів позбутися цього явища. Але конденсат не єдиний сюрприз, який можна виявити на вікнах взимку.

У холодну пору року на внутрішній стороні вікна може утворитися іній. Можливо, це не є чимось незвичним для мешканців морозних кліматичних зон. Для інших це тривожна ознака. Звичайно ж, невелика паморозь на вікнах не може бути приводом для занепокоєння. Але великі плями інею на склі можуть бути ознакою пошкодження вікон або занадто високої вологості в приміщенні.

Чому з’являється іній на внутрішній стороні вікон та як його прибрати

Іній на внутрішній стороні вікон часто виникає через те, що холодне повітря, що проникає всередину, вступає в контакт з конденсатом, що накопичується на вікні.

Намагаючись запобігти появі інею на внутрішній стороні вікон, вам необхідно визначити, чи це викликано надмірною вологістю, віконною рамою що протікає, або комбінацією цих двох факторів.

Якщо холодне повітря проникає у ваш будинок, а гаряче повітря виходить назовні, вашим пріоритетом буде встановлення нових вікон або заміна ущільнювача на старих. Також проблему можна вирішити, замазавши щілини герметиком. Це запобігатиме появі холодних протягів, які можуть заморозити конденсат.

Якщо іній на вікнах з’явився через високу вологість у приміщенні, то проблему вирішить осушувач повітря та покращення опалення будинку. Ця комбінація не тільки допоможе висушити вашу оселю, але й збереже в ній тепло всю зиму.

Крім того, переконайтеся, що навколо вікон немає проміжків і тріщин, через які в будинок може потрапляти холодне повітря.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко висушити промокло взуття. На допомогу прийдуть засоби, які є у кожному будинку.