Конденсат на вікнах у квартирі: чим загрожує та як вирішити проблему народними засобами

Читать на русском
Автор
35045
Підвищена вологість у приміщенні завдає шкоди здоров’ю
Підвищена вологість у приміщенні завдає шкоди здоров’ю. Фото Freepik

Розповідаємо, як прибрати конденсат у квартирі та що зробити, щоб його не було

Конденсат на вікнах усередині квартири з’являється через різницю температур. Коли на вулиці холодна погода, а всередині тепло, волога осідає на склопакетах. Це відбувається тому, що холодне скло охолоджує вологе повітря, змушуючи його конденсуватися та утворювати краплі води на поверхні.

Конденсат на вікнах — не така вже нешкідлива проблема, яка може призвести до ряду ускладнень. По-перше, це створює сприятливе середовище для розвитку цвілі та грибка, що може бути шкідливим для здоров’я мешканців. Крім того, постійне скупчення води на вікнах може призвести до пошкодження віконних рам та підвіконь через вологу.

Як прибрати конденсат на вікнах у квартирі

Щоб уникнути конденсату на вікнах, використовуйте народні методи:

  • регулярно провітрюйте квартиру, щоб забезпечити циркуляцію повітря та зменшити вологість;
  • контролюйте рівень вологості у приміщенні, щоб він не був занадто високим;
  • встановіть ущільнювачі чи використовуйте спеціальні термоізоляційні матеріали;
  • використовуйте силікагель чи натуральні поглиначі вологи.

Силікагель — це речовина, яка часто використовується в упакуванні для вбирання вологи. Вона може бути поміщена у мішечки або контейнери та використовуватись у приміщенні для зменшення вологості.

Крім того, сода та сіль можуть абсорбувати вологу з навколишнього середовища. Ви можете використовувати їх як тимчасове рішення, помістивши біля поверхонь, які часто покриваються конденсатом, і періодично замінювати. Можна зробити мішечки або просто розкласти засоби на паперових рушниках.

Також не забувайте стежити за рівнем вологості та усувати джерела надмірної вологи. Сушіть білизну на вулиці та використовуйте витяжку для забезпечення максимальної циркуляції повітря у приміщенні.

Раніше ми розповідали, скільки рушників має бути на кухні та їхнє призначення. Кулінарні хитрощі, навіщо потрібні кухонні рушники, дізнайтеся з наступної статті!