Вогонь горітиме довше й гарячіше: використовуйте для опалення цю деревину

Читать на русском
Автор
1234
У будинку завжди буде тепло
У будинку завжди буде тепло. Фото Pexels

Якщо хочете обігріти кімнати, вибирайте саме ці породи деревини

Різні породи деревини по-різному горять та дають різну тепловіддачу. Одні виділяють дуже багато тепла, майже не димлять і згоряють повільно. В той самий час інший вид деревини дає мало тепла і в піч необхідно постійно підкидати поліна.

Тому власникам дров’яних печей і камінів варто знати не тільки те, що сирі дрова не підходять для топки, але й про те, яка деревина дає найбільше тепла. Про це пише Express.

Кращі дрова для камінів та домашніх печей

Найкраща порода деревини для дров’яних пальників — це тверда деревина, особливо дуб. Ці дрова довго горять та дають дуже багато тепла. Це ідеальний вибір для обігріву кімнат.

Другий найкращий вид деревини — бук. Ця деревина відмінно підходить для тих, хто хоче розпалити вогонь і при цьому не мучитися зі збиранням золи та прочищенням димоходу. При згорянні бук виділяє не так багато креозоту, як інші листяні породи дерев. Завдяки цьому знижується ризик займання в димарі.

Власникам камінів та печей, яким необхідний "швидкий" вогонь, рекомендується використовувати дрова з берези або вільхи. Вони швидко спалахують і дають гарне полум’я з достатньою кількістю тепла. Але зігрівальний ефект від цих дров не дуже довговічний.

Фахівці рекомендують поєднувати в дров’яному пальнику пари твердих порід деревини, оскільки це полегшить "розпалювання" вогню. М’які породи краще підходять для розпалювання, оскільки вони легше спалахують і горять швидше.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко та ефективно очистити камін від кіптяви. Знадобиться лише один засіб з аптеки.