Неприємний запах зникне: три прості способи освіжити взуття

Читать на русском
Автор
1117
Неприємно пахнути може як зимове взуття, так і більш відкрите на теплий сезон
Неприємно пахнути може як зимове взуття, так і більш відкрите на теплий сезон. Фото Колаж "Телеграфу"

Деякі засоби потрібно використовувати уважно, щоб не пошкодити зовнішню частину пари

Окрім того, що взуття може промокати в негоду, люди часто стикаються з іншою проблемою — запахом від взуття, який виникає як після "подорожі" по калюжах, так і сам по собі. Його здебільшого викликають бактерії.

Портал Realsimple поділився лайфхаками, як можна прибрати із взуття неприємний запах. Деякі з них можна використати без додаткових покупок — виключно домашніми засобами. Найпростіший спосіб очистити взуття — попрати його чи помити, однак деякі пари не витримають такого миття.

Поглинач запаху з харчовою содою

Потрібно змішати половину склянки харчової соди та половину склянки кукурудзяного крохмалю. Суміш всипають у дві білі бавовняні шкарпетки, рівномірно розподіливши між ними. Шкарпетки зав'язують, поміщають у взуття та лишають на 24 години. При регулярному використанні потрібно щомісяця міняти суміш на нову та прати шкарпетки.

Нейтралізація бактерій оцтом

У співвідношенні 1:1 змішують дистильований білий оцет і воду в пляшці з розпилювачем. Внутрішня частина взуття збризкується після кожного носіння. Важливо, аби на зовнішню частину не попали бризки, адже це може змінити колір. Аби взуття висохло, його поміщують в добре провітрюване приміщення.

Ефірні олії проти грибка та для аромату

Ефірні олії чайного дерева, гвоздики та кедра можуть дезодорувати взуття. Кілька крапель ефірної олії змішують з водою в пульверизаторі. Зовнішню частину також варто захистити, аби уникнути плям. Розпилюють суміш на внутрішню частину взуття і дають повністю висохнути.

Раніше "Телеграф" розповідав, як найшвидше висушити взуття. Знадобляться сіль, фен або наповнювач для котячого туалету.