Підуть найстійкіші плями: чим краще чистити замшеве взуття

Читать на русском
Автор
1208
Замшеве взуття під час дощу піддається шкідливому впливу Новина оновлена 08 лютого 2024, 22:05
Замшеве взуття під час дощу піддається шкідливому впливу. Фото Freepik

Цей матеріал красивий, але примхливий і вимагає особливого догляду

Надлишок вологи легко може зашкодити замші. Тому звичайна процедура очищення, що підходить для шкіряного взуття, не є для неї оптимальним варіантом. Як почистити замшеве взуття в домашніх умовах і не зіпсувати його, розбирався "Телеграф".

Всесвітньо відомий виробник взуття фірма Nike рекомендує почати з повного просушування. Відмивати пару слід лише після того, як вона повністю висохне.

Як почистити замшу від бруду — покрокова інструкція

Зазначимо, спроби видалити плями з вологої замші можуть лише посилити ситуацію, вони лише проникнуть глибше у матеріал. Тому краще дослухатися до рекомендацій вище.

Далі вам знадобиться:

  • за наявності — оцет (не яблучний), аптечний спирт, перекис водню, кукурудзяний крохмаль або, бажано — засіб для очищення замшевих матеріалів;
  • м’яка зубна щітка, тканина з мікрофібри, щітка для взуття з м’якою щетиною або, бажано — щітка для замші;
  • гумка для олівця або, бажано — гумка для замші.

Перш ніж розпочинати чищення, використайте взуттєву колодку або заповніть взуття зім’ятими газетами, щоб зберегти його форму. Почніть з очищення щіткою для видалення бруду або сміття з поверхні. За відсутності щітки можна скористатися чистою тканиною, уникаючи використання мила чи води, щоб не погіршити стан.

Щоб усунути дрібні потертості, швидко, але легко та акуратно потріть замшу щіткою з боку на бік, щоб підняти волокна. Для видалення плям використовуйте гумку. Рухайтеся вперед та назад, щоб стерти складні плями.

Якщо плями залишаються, змочіть куточок сухої тканини невеликою кількістю засобу для чищення замші, білого оцту або спирту. Масажуйте взуття швидкими рухами в сторони, а потім дайте замші висохнути. За потреби повторіть процес.

Як видалити жирну пляму із замші та інші складні забруднення — потужний лайфхак

Плями від олії та жиру видаляються кукурудзяним крохмалем, який слід посипати на замшу і залишити на кілька годин перед ретельним видаленням залишків продукту разом із плямою. Як видалити віск із замші — помістіть взуття в морозильну камеру до затвердіння субстанції, а потім акуратно зіскребіть їх. Цей спосіб працює і для видалення жувальної гумки.

Краще, щоб вам не знадобилася ця порада, але якщо ви шукали, як вивести кров із замшевого взуття, допоможе перекис водню. Змочіть ватний диск або чисту тканину в невеликій кількості перекису та обережно видаліть пляму. Повторіть процес за потреби.

Раніше "Телеграф" розповідав, які прості способи допоможуть швидко висушити промокле взуття. Його зовсім не варто ставити на батарею.