Щоб взуття не ковзало на льоду: три перевірених лайфхаки

Читать на русском
Автор
12137
Ожеледиця може бути дуже небезпечною
Ожеледиця може бути дуже небезпечною. Фото Відкриті джерела

Для цього знадобляться предмети, які точно є під рукою

В хоч в Україні зараз тримається нехарактерно тепла для зими погода, морози та снігопади можуть знову повернутись у наші краї. А це значить, що на дорогах та тротуарах може з'явитися небезпечна ожеледиця.

У таку погоду взуття ковзає на льоду, що загрожує падінням та можливими травмами. "Телеграф" зібрав для вас три перевірені лайфхаки, як зробити підошву взуття такою, що не ковзає.

Дитячі фарби

Шар фарби потрібно нанести на підошву взуття. Коли вона висохне, утвориться рельєфний малюнок, який протримається кілька годин. Це перешкоджатиме ковзанню взуття на льоду. Проте у цього способу є очевидний мінус — робити цю процедуру доведеться перед кожним виходом надвір.

Капронові колготки

Попри розповсюджену думку, що колготки потрібно надіти на взуття, це не так. Їх потрібно розплавити, а рідкий матеріал нанести на підошву. Переверніть взуття підошвою догори та підпаліть над ним колготки. Розплавлений капрон капатиме на підошву і застигатиме, створюючи додатковий рельєф. Цей спосіб дієвий, а ефект триматиметься довгий час.

Лак для волосся

Перед виходом на двір розпиліть лак на підошву взуття. Важливо, щоб підошва була суха та чиста. Це утворить липкий шар, який не дозволить взуттю ковзати в ожеледицю. При нанесенні лаку слідкуйте, щоб він не потрапив на верхню частину взуття, інакше воно може зіпсуватися.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про корисні способи зробити своє життя в прямому сенсі тепліше.