Виручать, коли часу на готування немає: рецепт домашніх бульйонних кубиків
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6570
Виручать, коли часу небагато
Коли часу на приготування небагато можна приготувати щось швидке і просте, наприклад пасту "Карбонару". Також деякі господині мають у морозилці запаси напівфабрикатів: котлет, пельменів чи млинців.
Сьогодні ж ми пропонуємо приготувати бульйонні кубики, які чудово зберігатимуться у морозильній камері та не раз виручать господиню. А рецептом із нами поділилися на порталі "Майстерня ідей".
Як приготувати бульйонні кубики
Інгредієнти:
- яловича рулька — 700 г;
- олія;
- цибуля — 1 шт.;
- часник — 3 зуб.;
- корінь петрушки — 1 шт.;
- морква — 2 шт.;
- корінь селери — 0,5 шт.;
- стебла селери — 4 шт.;
- цибуля-порей — 1 шт.;
- пастернак — 1 шт.;
- корінь куркуми — 1 шматочок;
- сіль — 80 г;
- запашний перець — 1 ч. л.;
- лавровий лист — 4 шт.
Спосіб приготування:
- М’ясо обсмажити з усіх боків на розігрітій сковороді.
- Після цього покласти його у каструлю, залити водою і залишити варитись на маленькому вогні протягом 2 годин.
- М'ясо дістати, розділити на невеликі волокна або порізати на невеликі шматочки.
- Викласти його знову на сковороду, додати нарізані кубиками овочі, спеції та лавровий лист.
- Смажити все разом, помішуючи, близько 12 хвилин.
- Залишити овочі з м'ясом трішки охолонути, після чого збити все в однорідну масу занурювальним блендером.
- Пюре розподілити по формах та відправити в морозилку на ніч.
Раніше ми писали, як приготувати гороховий суп. Це насичена перша страва, яка точно зігріє в противну вологу погоду.