Виручать, коли часу на готування немає: рецепт домашніх бульйонних кубиків

Читать на русском
Автор
6570
Раз-два - і супчик на столі
Раз-два - і супчик на столі. Фото maisternia-idei.com.ua

Виручать, коли часу небагато

Коли часу на приготування небагато можна приготувати щось швидке і просте, наприклад пасту "Карбонару". Також деякі господині мають у морозилці запаси напівфабрикатів: котлет, пельменів чи млинців.

Сьогодні ж ми пропонуємо приготувати бульйонні кубики, які чудово зберігатимуться у морозильній камері та не раз виручать господиню. А рецептом із нами поділилися на порталі "Майстерня ідей".

Як приготувати бульйонні кубики

Інгредієнти:

  • яловича рулька — 700 г;
  • олія;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 3 зуб.;
  • корінь петрушки — 1 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • корінь селери — 0,5 шт.;
  • стебла селери — 4 шт.;
  • цибуля-порей — 1 шт.;
  • пастернак — 1 шт.;
  • корінь куркуми — 1 шматочок;
  • сіль — 80 г;
  • запашний перець — 1 ч. л.;
  • лавровий лист — 4 шт.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо обсмажити з усіх боків на розігрітій сковороді.
  2. Після цього покласти його у каструлю, залити водою і залишити варитись на маленькому вогні протягом 2 годин.
  3. М'ясо дістати, розділити на невеликі волокна або порізати на невеликі шматочки.
  4. Викласти його знову на сковороду, додати нарізані кубиками овочі, спеції та лавровий лист.
  5. Смажити все разом, помішуючи, близько 12 хвилин.
  6. Залишити овочі з м'ясом трішки охолонути, після чого збити все в однорідну масу занурювальним блендером.
  7. Пюре розподілити по формах та відправити в морозилку на ніч.

Раніше ми писали, як приготувати гороховий суп. Це насичена перша страва, яка точно зігріє в противну вологу погоду.