Зігріє в зимовий день: ситний, насичений та по-справжньому густий суп

Читать на русском
Автор
7180
Цей суп приготувати зовсім не складно
Цей суп приготувати зовсім не складно. Фото Порадниця

Страва виходить дуже поживною

Ми ділились секретами приготування ароматного борщу. Але коли хочеться чогось іншого, але такого ж ситного, варто звернути увагу на інші рецепти.

Разом із порталом "Порадниця" розповідаємо, як приготувати густий та ситний гороховий суп. Це по-справжньому зимова та насичена перша страва, яка точно зігріє в противну вологу погоду.

Інгредієнти:

  • 3 л води
  • 500 г копчених реберець (свинина)
  • 400 г гороху
  • 4 середні картоплини
  • 200 г кореня селери
  • 1 середня морквина
  • 1 середня цибулина
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 лавровий листок
  • олія
  • зелень петрушки

Спосіб приготування:

  1. Розрізаємо реберця на невеликі шматки. Заливаємо водою.
  2. Доводимо до кипіння. Варимо на повільному вогні 30 хвилин.
  3. Поки реберця готуються, моркву, селеру та цибулину нарізаємо дрібними кубиками. Обсмажуємо в олії до приємного рум'янцю.
  4. Додаємо в ароматний бульйон горох. Варимо близько 30 хвилин. Додаємо кубики картоплі, лавровий листок, перець.
  5. Через 10 хвилин додаємо ароматну засмажку з овочів, солимо. Проварюємо разом 7 хвилин.
  6. Знімаємо з плити, даємо настоятися під кришкою 15 хвилин. Перед подачею притрушуємо посіченою петрушкою.

Суп з копченими реберцями та горохом – це ситна та ароматна страва, яка ідеально підходить для холодного дня. Також ми розповідали, як приготувати смачний та наваристий польський Журек.