Виснажують заряд батареї смартфона: названо два енерговитратні додатки

Читать на русском
Автор
37004
Додатки – головні винуватці розрядки телефону
Додатки – головні винуватці розрядки телефону. Фото Pixabay

Без них ви можете заощадити до 25% заряду

Багато користувачів прагнуть заощаджувати заряд свого мобільного телефону. Часто причиною швидкого розряду гаджета є популярні застосунки.

Експерти стверджують, що дві програми є основними "винуватцями" високого споживання енергії смартфона. Про це пише видання The Sun.

Які додатки розряджають телефон швидше

Так, соціальна мережа Instagram є одним з основних "пожирачів" заряду вашого пристрою. Ще одним "важкоатлетом" у цьому списку є Facebook.

За даними джерела, видалення програми Facebook може призвести до економії до 20% заряду батареї, тоді як відмова від Instagram дозволить заощадити ще більше — до 25%. Причина, через яку ці дві програми так сильно розряджають ваш гаджет, полягає в їхній фоновій активності, що негативно позначається на заряді.

Програми, що працюють у фоновому режимі, зазвичай мають широкі дозволи, що дозволяє їм продовжувати споживати енергію акумулятора, навіть якщо ви не використовуєте їх. Якщо видалення Facebook і Instagram не є варіантом, можна змінити налаштування, щоб вони не оновлювалися автоматично у фоновому режимі. Також можливим рішенням є використання цих соціальних мереж через телефон.

Раніше ми писали, які поширені помилки погано впливають на роботу iPhone. Усього їх три.