Одне яйце і півсклянки кефіру: для цієї шарлотки вам навіть духовку вмикати не доведеться
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 11265
Дуже простий та бюджетний варіант улюбленої випічки
Складно відмовитися від шматочка ароматної повітряної шарлотки з яблуками. Якщо хочеться поласувати улюбленою випічкою, але не хочеться вмикати духовку – цей рецепт для вас.
Шарлотку за рецептом "На пенсії" ви приготуєте легко та просто з мінімуму продуктів. Такий варіант десерту стане достеменно улюбленим у вашій родині.
Як приготувати шарлотку в сковороді
Інгредієнти:
- яйця – 1 шт.,
- яблука — 2-3 шт.,
- цукор – 4-5 ст.л,
- ванільний цукор — 10 г,
- кефір — 160 мл,
- масло для змащення — 30 мл,
- борошно — 150 г,
- розпушувач — 10 г.
Спосіб приготування:
- Яблука миємо, очищаємо від шкірки, м'якуш нарізаємо шматочками та збризкуємо лимонним соком.
- В окрему глибоку місткість вбиваємо яйце, додаємо цукор, ванільний цукор і все збиваємо вилкою, поки|доки| маса не побіліє.
- У яєчну суміш додаємо кефір, олію, знову все ретельно перемішуємо.
- В окремому посуді з’єднуємо борошно з розпушувачем. Поступово невеликими порціями вливаємо туди приготовлену яєчно-кефірну суміш, ретельно перемішуючи. Приготовлене тісто за консистенцією має нагадувати тісто на оладки. Відправляємо в нього яблука і знову ретельно перемішуємо.
- Дно і боки сковороди змащуємо маслом, виливаємо тісто і за допомогою лопатки розподіляємо його по всій поверхні.
- Сковороду накриваємо кришкою, ставимо на плиту і випікаємо на мінімальному вогні 20-30 хвилин і з одного, і з іншого боку.
А якщо вам хочеться чогось новенького — приготуйте шарлотку з апельсинами. Ця незвичайна випічка точно всіх здивує!