Одне яйце і півсклянки кефіру: для цієї шарлотки вам навіть духовку вмикати не доведеться

Читать на русском
Автор
11265
Таку шарлотку ви приготуєте швидко
Таку шарлотку ви приготуєте швидко

Дуже простий та бюджетний варіант улюбленої випічки

Складно відмовитися від шматочка ароматної повітряної шарлотки з яблуками. Якщо хочеться поласувати улюбленою випічкою, але не хочеться вмикати духовку – цей рецепт для вас.

Шарлотку за рецептом "На пенсії" ви приготуєте легко та просто з мінімуму продуктів. Такий варіант десерту стане достеменно улюбленим у вашій родині.

Як приготувати шарлотку в сковороді

Інгредієнти:

  • яйця – 1 шт.,
  • яблука — 2-3 шт.,
  • цукор – 4-5 ст.л,
  • ванільний цукор — 10 г,
  • кефір — 160 мл,
  • масло для змащення — 30 мл,
  • борошно — 150 г,
  • розпушувач — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, м'якуш нарізаємо шматочками та збризкуємо лимонним соком.
  2. В окрему глибоку місткість вбиваємо яйце, додаємо цукор, ванільний цукор і все збиваємо вилкою, поки|доки| маса не побіліє.
  3. У яєчну суміш додаємо кефір, олію, знову все ретельно перемішуємо.
  4. В окремому посуді з’єднуємо борошно з розпушувачем. Поступово невеликими порціями вливаємо туди приготовлену яєчно-кефірну суміш, ретельно перемішуючи. Приготовлене тісто за консистенцією має нагадувати тісто на оладки. Відправляємо в нього яблука і знову ретельно перемішуємо.
  5. Дно і боки сковороди змащуємо маслом, виливаємо тісто і за допомогою лопатки розподіляємо його по всій поверхні.
  6. Сковороду накриваємо кришкою, ставимо на плиту і випікаємо на мінімальному вогні 20-30 хвилин і з одного, і з іншого боку.

А якщо вам хочеться чогось новенького — приготуйте шарлотку з апельсинами. Ця незвичайна випічка точно всіх здивує!