Цвітна капуста може бути смачною: приготуйте її за цим рецептом

Читать на русском
Автор
5312
Цвітна капуста в хрусткому клярі сподобається всім без винятку
Цвітна капуста в хрусткому клярі сподобається всім без винятку. Фото maisternia-idei.com.ua

Страву можна подавати як закуску або як гарнір до м'яса або риби

Цвітна капуста є дуже корисним овочом. Ті, хто любить її, їдять її буквально в будь-якому вигляді: сирою, маринованою, запеченою, або у вигляді котлет.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати цвітну капусту, обсмаживши її в хрусткому клярі — у такому вигляді вона сподобається всім. А рецептом із нами поділилися на порталі "Майстерня ідей".

Як приготувати цвітну капусту в клярі

Інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти;
  • 3 яйця;
  • 6 ст. л. борошна;
  • олія для смаження;
  • 1 склянка панірувальних сухарів;
  • 50 г тертого твердого сиру;
  • 1/2 ч. л. приправи каррі (можна замінити іншими улюбленими спеціями);
  • сіль;

Спосіб приготування:

  1. Качан капусти розібрати на суцвіття, промити, покласти у каструлю з водою, посолити.
  2. Варити після закипання не більше 5 хвилин, рідину злити, капусту залишити у друшляку.
  3. Яйця збити, додати сіль, карі та невелику кількість борошна.
  4. Окремо з’єднати натертий твердий сир і панірувальні сухарі.
  5. Шматочки капусти по черзі занурити в кляр та обваляти в сухарях.
  6. Викласти на розігріту з олією сковороду, обсмажити з усіх боків до рум'яної скоринки.

А якщо ви любите цвітну капусту, рекомендуємо приготувати її в йогурті. Вона вийде ніжною, соковитою і навіть трохи нагадуватиме східні делікатеси.