Всього два інгредієнти та п'ятнадцять хвилин часу: ви більше не купуватимете сир у магазині
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 43570
![Швидкий бюджетний сир](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/c/79/0de50eba-faa77ec32e9ddf7ef9fd9d6dd9bb379c.jpg?v=5609_1)
Ідеальний для бутербродів на сніданок чи на перекус
Кисломолочний та твердий сир є одними з основних продуктів чи не на кожній кухні. З ними готують бутерброди, додають до салатів, на кшталт грецького, або готують смачну випічку.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати сир панір, який прийшов до нас з індійської кухні та виходить ніжним на смак. Він може бути інгредієнтом салатів або самостійною стравою, інформує "cookery.com.ua".
Як приготувати сир панір
Інгредієнти:
- молоко (домашнє) – 1 л;
- кефір – 150 мл;
Спосіб приготування:
- Жирне молоко, бажано домашнє, налити у неглибоку каструлю.
- Поставити каструлю на середній вогонь, довести молоко до кипіння.
- Тоненькою цівкою поступово влити до молока кефір, постійно помішуючи рідину.
- Зменшити вогонь.
- За кілька хвилин молоко має перетворитися на сир з сироваткою.
- Зняти каструлю з вогню та за допомогою марлі відокремити від сироватки сир.
- Марлю з сиром щільно затягнути та зав'язати та поставити під прес (це може бути банка з водою).
- Через 3-4 години головку сиру перекласти у лоток та можна подавати до столу.
Раніше ми писали, як приготувати справжній плавлений сир "Янтар" вдома. Це найкращий сир до сніданку або просто на перекус.