Всього два інгредієнти та п'ятнадцять хвилин часу: ви більше не купуватимете сир у магазині

Читать на русском
Автор
43570
Швидкий бюджетний сир
Швидкий бюджетний сир. Фото jisty.com.ua

Ідеальний для бутербродів на сніданок чи на перекус

Кисломолочний та твердий сир є одними з основних продуктів чи не на кожній кухні. З ними готують бутерброди, додають до салатів, на кшталт грецького, або готують смачну випічку.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати сир панір, який прийшов до нас з індійської кухні та виходить ніжним на смак. Він може бути інгредієнтом салатів або самостійною стравою, інформує "cookery.com.ua".

Як приготувати сир панір

Інгредієнти:

  • молоко (домашнє) – 1 л;
  • кефір – 150 мл;

Спосіб приготування:

  1. Жирне молоко, бажано домашнє, налити у неглибоку каструлю.
  2. Поставити каструлю на середній вогонь, довести молоко до кипіння.
  3. Тоненькою цівкою поступово влити до молока кефір, постійно помішуючи рідину.
  4. Зменшити вогонь.
  5. За кілька хвилин молоко має перетворитися на сир з сироваткою.
  6. Зняти каструлю з вогню та за допомогою марлі відокремити від сироватки сир.
  7. Марлю з сиром щільно затягнути та зав'язати та поставити під прес (це може бути банка з водою).
  8. Через 3-4 години головку сиру перекласти у лоток та можна подавати до столу.

Раніше ми писали, як приготувати справжній плавлений сир "Янтар" вдома. Це найкращий сир до сніданку або просто на перекус.